Nyhet

Teaterns överlevnad på spel – artisterna ställer upp

Flera av Sveriges största artister går samman för att stötta Teater Brunnsgatan Fyra, som hotas av kraftigt höjd hyra och stillastående anslag. Den 4 november hålls Brunnsgalan med bland andra Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Little Jinder på scenen.

Lars Winnerbäck, Markus Krunegård, Melissa Horn och Little Jinder är några av artisterna som medverkar på en stödgala till förmån för Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

Bakgrunden till galan är att hyran för lokalen på Brunnsgatan nästan har fördubblats. Samtidigt pågår renoveringsarbeten och teatern har inte fått några ökade anslag, enligt ett uttalande från teatern.

"Ovanpå detta hårdnar den ideologiska striden om kulturens form och existens. Vill vi ha fri scenkonst i Sverige? Vill vi bevara just Teater Brunnsgatan Fyra? I så fall måste vi göra det tillsammans", säger teaterns konstnärliga ledare Martina Montelius i ett pressmeddelande.


Brunnsgalan, som äger rum den 4 november, har Amason som husband. På scenen står även artister som Ellen Krauss, Alba August, Hannes, Esther, Jaqe samt Annika Norlin och Jonas Teglund.

Teater Brunnsgatan Fyra grundades 1986 av skådespelaren Allan Edwall. Efter hans bortgång 1997 tog Kristina Lugn över driften, och sedan 2011 är det Lugns dotter, Martina Montelius, som leder teatern.

LÄS OCKSÅ: 35 nya släpp du bör kolla in


ANNONCE