Nyhet

Ticketmaster stäms efter dataintrång – 560 miljoner användare påverkade

Ticketmaster, som ägs av Live Nation, har blivit stämda efter ett dataintrång som läckte personlig information om användare.

Hackergruppen ShinyHunters kom i april över databasen som innehöll namn, adresser, e-postadresser, telefonnummer och kreditkortsuppgifter tillhörande upp till 560 miljoner användare. Ticketmaster upptäckte inte intrånget förrän efter nästan två månader efter och dröjde ytterligare fyra månader med att informera de drabbade, rapporterar The Hollywood Reporter.

Nu står företaget inför en rättsprocess där de anklagas för att ha misslyckats med att införa tillräckliga säkerhetsåtgärder och inte varnat användarna i tid. Stämningen, som lämnades in till en domstol i Kalifornien, hävdar att Ticketmaster varit försumliga och kräver ersättning på minst 5 miljoner dollar.

Detta intrång är en del av en rad cyberattacker som drabbat medie- och telekombolag under året, däribland Disney. Hackergruppen bakom attacken begärde en lösensumma på 500 000 dollar för att inte sälja användardata på dark web.


Stämningen kritiserar även Ticketmaster för att ha behållit användarnas personuppgifter längre än nödvändigt och för att ha delat dessa med affärspartners och datamäklare.

Ticketmaster har själva kommenterat händelsen med att de tar personlig information och dess skydd på största allvar.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Ticketmaster hackat – 560 miljoner användaruppgifter till salu


ANNONCE