Nyhet

Benningtons mamma känner sig sviken av Linkin Park

Chester Benningtons mamma, Susan Eubanks, uttrycker stark besvikelse över Linkin Parks återförening och den nya sångerskan, Emily Armstrong, utan att familjen informerades.

Linkin Park återförenades nyligen, sju år efter sångaren Chester Benningtons död, med en ny uppställning där Emily Armstrong från Dead Sara ersätter Bennington på sång.

Susan Eubanks, Benningtons mamma, har nu skrivit en krönika publicerad i Rolling Stone, där hon uttrycker sin känsla av svek. Hon menar att bandet hade lovat att informera familjen om framtida planer, vilket inte skedde.

Eubanks är kritisk till att Armstrong nu sjunger de låtar som hennes son en gång gjorde, och att Benningtons tidigare fru och son inte heller informerades om återföreningen. Hon beskriver hur svårt det var att höra Armstrong sjunga och anklagar bandet för att försöka radera det förflutna.


"Det känns som att de [bandet, reds. anm] verkligen försöker att radera det förflutna. De framför låtar som Chester sjöng. Jag vet inte hur fansen tar det, men jag vet hur jag tar det – att Armstrong sjunger min sons låtar är sårande", skriver hon.

Linkin Parks beslut har även väckt uppmärksamhet då Armstrong kopplats till kontroversiella personer som Scientologin och dömde våldtäktsmannen Danny Masterson, vilket har bidragit till ytterligare kritik mot bandets val.

Bandmedlemmen Mike Shinoda och Emily Armstrong har försvarat återföreningen, med Armstrong som förklarar att hon vill hedra Bennington med sin insats.


LÄS OCKSÅ: Sonens ilska mot Linkin Parks comeback: "Tondövt"

ANNONCE