Nyhet

Janet Jackson förnekar ursäkt till Kamala Harris

Janet Jackson anklagas för att ha spridit en konspirationsteori om Kamala Harris etnicitet. Nu förnekar hennes representanter att stjärnan har bett om ursäkt, och pekar ut en falsk manager som källan till ursäkten.

Janet Jackson kritiseras efter att ha vidarebefordrat en konspirationsteori om Kamala Harris etnicitet. Nu förnekar hennes representanter att hon skulle ha bett om ursäkt, rapporterar People. En person som utgav sig för att vara hennes manager, Mo Elmasri, ska ha lämnat en ursäkt i stjärnans namn – men denna uppgift har nu visat sig vara falsk.

I en intervju med The Guardian hade Jackson nämnt att hon hört uppgifter om att Harris pappa skulle vara vit, vilket är en teori som tidigare spridits av Trumpsupportrar, inklusive Donald Trump själv. Under söndagen skickade Mo Elmasri, som påstod sig vara Jacksons manager, ut ett uttalande där han beklagade Jacksons uttalande och kallade det ”felaktigt”. I uttalandet betonades att Jackson hyser stor respekt för Kamala Harris och hennes framgångar som både svart och indisk kvinna.

Men förvirringen blev stor när det senare visade sig att Mo Elmasri inte är Janet Jacksons manager. En representant för artisten har nu klargjort att hennes egentliga manager är hennes bror, Randy Jackson, och att Elmasri inte har någon koppling till hennes team.


Kamala Harris pappa, Donald Harris, är professor i ekonomi vid Stanford och kommer ursprungligen från Jamaica. Hennes mor, Shyamala Gopalan, invandrade till USA från södra Indien och var verksam inom bröstcancerforskning innan hon avled 2009.

LÄS OCKSÅ: Här är låten som får datorer att krascha

ANNONCE