Nyhet

Prissättning ses över efter Oasis biljettsläpp

"Vi kommer att ta med frågor kring transparens och användning av dynamisk prissättning i vår kommande konsultation om konsumentskydd för biljettåterförsäljning."

I helgen släpptes biljetterna till Oasis efterlängtade återföreningskonserter. Till följd av hög efterfrågan och så kallad dynamisk prissättning sköt priserna i höjden, och många fans som stått i timslånga köer möttes av anmärkningsvärt dyra biljettpriser, enligt The Guardian

I efterspelet av försäljningen har Storbritanniens kulturminister Lisa Nandy uttalat sig om biljettpriserna. I en intervju med Sky News säger hon bland annat:

”Efter de fantastiska nyheterna om Oasis återförening är det deprimerande att se kraftigt uppblåsta priser som utesluter vanliga fans från att få chansen att njuta av sitt favoritband live. Regeringen är engagerad i att placera fansen i centrum för musiken. Vi kommer att ta med frågor kring transparens och användning av dynamisk prissättning, inklusive tekniken kring kösystem som främjar detta, i vår kommande konsultation om konsumentskydd för biljettåterförsäljning. Genom att arbeta med artister, branschen och fans kan vi skapa ett rättvisare system som sätter stopp för bedragare, ockerpriser och säkerställer biljetter med rättvis prissättning."


Dynamisk prissättning har länge varit vanligt förekommande i USA vid konserter, men har på senare tid blivit allt vanligare även i Storbritannien. Utvecklingen har accelererat i takt med att intäkterna från musikstreaming minskat, vilket har lett till att artister och arrangörer försöker kompensera genom högre biljettpriser.

Oasis meddelade tidigare i veckan att de återförenas efter 15 år för en turné med 17 spelningar i Storbritannien och Irland nästa sommar.

LÄS OCKSÅ: FANS RASAR ÖVER PRISCHOCK FÖR OASIS ÅTERFÖRENING


ANNONCE