Engagemang genom musik – välgörenhetskonsert med Amnesty

Den 17 september samlas stora delar av Sveriges artistelit på Cirkus i Stockholm för att uppmärksamma hot mot mänskliga rättigheter.

Människorättsorganisationen Amnesty har en lång tradition av att samarbeta med artister. Redan på 70- och 80-talet genomfördes välgörenhetskonserter och hela turnéer med artister som Bruce Springsteen, Sting och Tracy Chapman. Ändamålet gav artisterna lyftkraft och i sin tur växte Amnestys medlemsantal rejält. 2024 vill Amnesty Sverige hålla traditionen vid liv, och det är ingen slump att de väljer att genomföra en konsert just nu.

– Vi befinner oss just nu i en akut alarmerande negativ utveckling globalt vad gäller mänskliga rättigheter, säger Amnesty Sveriges generalsekreterare Anna Johansson. Vi ser ständigt hur människor förlorar sina grundläggande friheter och rättigheter i allt högre grad, och tystnad är inte ett alternativ. Vi måste agera, samlas och visa att vi inte accepterar dessa orättvisor. Genom vår konsert kan vi mobilisera fler människor, skapa en kraftfull rörelse och visa att vi står enade i kampen för en rättvisare och mer human värld.

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise arrangeras på Cirkus i Stockholm den 17 september. Husband är snackisen Dina Ögon och den garanterat oförglömliga kvällen fylls på med stora delar av Sveriges artistelit: José González, Cherrie, Cleo, Ane Brun, Titiyo & Hurula, Lena Philipsson, Annika Norlin & Jonas Teglund, Erik Lundin, Little Jinder och waterbaby. Dessutom blir det standup med Bianca Kronlöf.

– Vi arrangerar den här konserten för att belysa och stå upp för mänskliga rättigheter i en tid när dessa rättigheter hotas runt om i världen, säger Anna Johansson. Genom musiken vill vi skapa medvetenhet och engagemang, inspirera till handling och samla människor i solidaritet för att stå upp mot orättvisor och kränkningar. Konserten är en plattform där vi kan förena våra röster och resurser för att påverka positiv förändring.

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise ramas in av konst skapad av den ryska konstnären, musikern och aktivisten Aleksandra Skotjilenko. 2022 dömdes hon till sju års fängelse efter att ha protesterat mot Rysslands invasion av Ukraina. Skotjilenkos hälsotillstånd har försämrats under tiden hon varit frihetsberövad, och konsten som skapats i fängelset symboliserar det sköra i mänskliga rättigheter och yttrandefrihet.

För att gå på konserten behöver man bara bli autogiromedlem i Amnesty. Det kostar 150 kronor i månaden för nya medlemmar.

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise, Cirkus i Stockholm 17 september 
Dina Ögon  
José González 
Cherrie
Cleo
Ane Brun
Titiyo & Hurula
Lena Philipsson
Annika Norlin & Jonas Teglund 
Erik Lundin
Little Jinder
waterbaby
Bianca Kronlöf [standup]

ANNONCE