Festivalbesökare med grönt samvete: Var en miljövän och slipp krångel på Roskildefestivalen

På Roskildefestivalen kan du slippa släpa med dig utrustning och samtidigt bidra till att minska de stora mängderna avfall. Vi guidar till hur du enkelt kan bli en festivalbesökare med grönt samvete.

Du vet precis hur det är. Man släpar med sig tält, stolar, luftmadrasser och partytält, och vare sig det är stekande sol eller ösregn är det ett rätt jobbigt projekt som föregår att ett års förväntan inför festen, musiken och sällskapet äntligen kan förlösas.

Varför inte prova något annat i år och låta Roskildefestivalen göra jobbet åt dig, samtidigt som du blir mer miljövänlig? Om du ska på Roskildefestivalen i år har du nämligen möjlighet att hyra allt du behöver, som tält, madrasser, partytält och – en nyhet – en stabil festivalstol. Alla produkter är av hög kvalitet och kan användas om och om igen. Kolla in alla produkter och uthyrningsalternativ här.

Förra året minskade Roskildefestivalen mängden avfall med 25 procent i förhållande till föregående festival. Det motsvarar 500 ton. Den största minskningen av avfall gjordes på campingområdet, där en insats mot köp-och-släng-kulturen verkligen bar frukt. Siffrorna understryker att det hjälper att ta med så lite utrustning som möjligt, sortera sitt skräp på campingen och ta med sina grejer hem igen.

Med möjligheten att hyra utrustning på festivalen blir det nu ännu lättare att vara en mer klimatmedveten festivalbesökare och hjälpa till att ytterligare minska avfallsmängderna.

Utöver att hyra utrustning genom Roskildefestivalen finns det en rad andra enkla sätt på vilka du kan vara en festivalbesökare med grönt samvete. Festivalen är utrustad med ett omfattande och lättillgängligt system för sopsortering, med hela 24 återvinningscentraler på området, där Roskildefestivalen uppmuntrar dig att sortera ditt avfall.

Dessutom uppmanar Roskildefestivalen dig att använda offentliga transportmedel för att ta dig fram och tillbaka till festivalen. Det är enkelt att planera sin ankomst och hemresa med tåget som stannar direkt vid plattformen på Camping West, eller shuttlebussarna som kör från Roskilde station till Camping East. Se alla transportmöjligheter här, oavsett om du kommer med tåg, buss, cykel eller samåker.

 

 

Prova här.

ANNONCE