x

PREMIÄR: Samarbetar med hyllad filmmakare

PREMIÄR: Samarbetar med hyllad filmmakare

Easy October är tillbaka! Med ny singel och ett kommande album, och dessutom en video där GAFFA står för premiären!

Det kommande albumet Tangled Up In Black beskrivs som en vemodigt romantisk skiva, fylld med trådar från glittrig amerikansk västkustpop. Vilket tydligt hörs i nya singeln Keep Calling You My Friend.

LÄS OCKSÅ: The Blaze sänder ut en ny fantastisk video

Se videon och hör låten, Keep Calling You My Friend här nedan.

Artikeln fortsätter under låten.

Videon till Keep Calling You My Friend är gjord av art directorn, animatören och filmskaparen Emil Gustafsson Ryderup. Och beskrivs som ”en blick till dåtiden och inspiration från modernismen. Minimalistiskt med tydliga geografiska former och starka färger.”

Emil har tidigare arbetat med Easy October. Men också med andra artister, som bland annat: Gamarna (feat. Thåström), Per Gessle och Lars Winnerbäck. Och grammisnominerades för videon till Lars Bygdéns The Hole.

LÄS OCKSÅ: Bob Hund ger stor specialspelning 

Efter att fullkomligt spottat ur sig releaser (fyra album på två år) är nu det americanaklingande bandet alltså redo med en uppföljare till albumet Nowhere But Here Vol1, från 2015.

Den här gången tog Kristoffer Hedberg och hans medmusikanter god tid på sig att sätta ihop vad de kallar, en av karriärens höjdpunkter.

”Vana lyssnare hör att albumet befinner sig i en mer påkostad kostym jämfört med de mer ruffigt americanafärgade föregångarna. Men man känner också igen sig i produktionen som ekar lite av Fleetwood Mac, lite av ABBA, lite av Ryan Adams, lite av Flaming Lips, lite av Beatles och en massa av Easy October.”

Albumet Tangled Up In Black släpps 27 april.

LÄS OCKSÅ: Fansen rasar över skyhöga biljettpriser


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA