x

PREMIÄR: Hyllade Azure Blue är tillbaka

PREMIÄR: Hyllade Azure Blue är tillbaka

GAFFA-Priset-kandidaten Azure Blue annonserar redan ett halvår efter Fast Falls The Eventide album fem som släpps i mars 2019. Titeln är Images Of You och det är ett helt kärleksalbum skrivet till flickvännen. Det är en återgång till den renodlade melodiösa pop som gjorde debuten Rule Of Thirds från 2011 till en stor succé med indiemått mätt med utmärkelsen Årets Pop i Manifest, flera miljoner streams på olika streamingtjänster och fysiska releaser i Sverige, USA, Japan, Filippinerna, Spanien och Tyskland som fortfarande säljer.
 
Den första singeln Shine On är en riktig vinterlåt med skimrande reverb, klockor och stråkar – och GAFFA står med premiären.
 
– Jag har plockat upp mina gamla vinyler till Stockholm. En samling som mestadels består av tidlös pop och singer-songwriters från 60- och 70-talet och synthig new wave från 80-talet. Det blev som att en cirkel slöts och jag ville skriva ett renodlat romantiskt popalbum med melodiös åttondelspop utan poser eller manér till min flickvän. Images Of You är bilder av kärlekens olika stämningar och nyanser, säger mannen bakom Azure Blue, Tobias Isaksson, till GAFFA.
 
Under den senaste tiden har han och hans flickvän toklyssnat på tidlösa klassiker som Scott Walker, Mamas & The Papas och The Righteous Brothers, fransk chanson och dream pop som Julee Cruise.
 
– Jag skrev ett helt album på några månader inspirerad av att få spela upp en ny låt var och varannan vecka, ibland en ny låt om dagen, helt berusad av kicken att se henne nicka instämmande vid första lyssningen.
 
Shine On är den sista han skrev till i albumet som nu står med tio låtar.
 
– Det är en självklar melodi som både blickar tillbaka till FM pop som F.R. Davids Words och ser fram emot att få sätta mig i bilen och åka hem till familjen på västkusten. Driving home for christmas i Azure Blues tolkning.
 

LÄS OCKSÅ: Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA