Nyhet

Erykah Badu näck i Dallas – får böta

I en nyinspelad musikvideo visade sig sångerskan helt naken runt några kvarter i Dallas utan tillstånd. Detta gillades inte.

Erykah Badu kastar plagg efter plagg i hennes senaste video, "Window Seat", och vandrar sedan runt i Dallas, för att senare bli skjuten i Dealey Plaza. Detta har resulterat i böter för den amerikanska sångerskan.

Erykah Badu hade nämligen ingen tillåtelse att filma i Dallas, och absolut inte naken. Enligt Texas lag kan Badu bestraffas med böter på 500 dollar. Polisen hade å ena sidan bestämt sig för att lägga ner fallet, men efter klagomål från ett ögonvittne har de ändå valt att göra ett ärende av det.

En kvinnlig Dallas-medborgare har klivit fram och berättat att sångerskan kastade kläderna framför sina två små barn och att hon kände sig kränkt vid åsynen. Det är därför som polisen nu gått in, och det har i sin tur skapat rubriker världen över.


Badu har även skapat rubriker för att hon i videon blir skjuten vid samma plats som John F. Kennedy mördades 1963. Men den incidenten ligger inte till grund för boten. Hon har även anklagats för att, med skottincidenten, håna John F. Kennedy, men Badu har besvarat anklagelserna genom att kalla presidenten för en revolutionär hjälte.

– Mitt budskap blev missförstått i hela Amerika. JFK är en av mina hjältar, en av landets hjältar, sade hon i en intervju med MTV. 

ANNONCE