Nyhet

Akon portad från Sri Lanka

R & B-sångaren nekas inresa till Sri Lanka efter att hans "kontroversiella" video med en Buddhastaty framkallar våldsamma protester i huvudstaden.

R & B-stjärnan Akon har förvägrats visum till Sri Lanka efter att en av hans musikvideor skapat våldsamma protester i landets huvudstad. The Guardian rapporterar att sångaren har bett om ursäkt till Sri Lankas buddhister:

– Det var inte för min avsikt att förolämpa eller vanhelga någons religion, sa han om videon till "Sexy Chick", som visar ett, enligt buddhisterna, oanständigt Pool party framför en Buddhastaty.

– Jag är själv en andlig människa, så jag kan förstå varför de är kränkta, fortsätter Akon.


– Men våld är aldrig svaret och det gör mig ledsen att höra om vad som händer i Sri Lanka.

"Sexy Chick" är inte helt i sin mening Akons sång – den släpptes av franska producenten David Guetta, med Akon som gästsångare. Videon i sig filmades på en herrgård i Ibiza och Buddhastatyn är knappt med i bild förutom i några ofokuserade ögonblick. Akon hävdar att han inte ens kände till att statyn var där.

Trots detta, stormade hundratals människor Colombos Maharajas TV-station på måndagen och protesterade mot en kommande spelning med Akon i huvudstaden. Demonstranterna kastade stenar och fyra arbetare skadades och flera bilrutor krossades, enligt BBC. Sri Lankas regering drog senare in den Senegalfödde sångarens visum, med hänvisning till hans "kontroversiella video, kränkande låttexter och de starka protester från olika kulturella och religiösa organisationer i landet."


Akon hade planerat att hålla konserten 20 april, men den skjuts nu fram tills att "den här situationen har lösts".

ANNONCE