Nyhet

Avslöjat: Världsartist klar för Melodifestivalen

GAFFA.se – allt om musik

Christer Björkman gör tillsammans med SVT en dunderbokning. Internationella stjärnan Mohombi är klar för nästa års Melodifestival avslöjar Nöjesbladet. Mohombi Moupondo, 32, slog igenom med megahitten Bumpy Ride 2010. Den svensk-kongolesiska artisten har deltagit i Melodifestivalen en gång tidigare. Då med gruppen Group Avalon som han hade tillsammans med sin bror Djo Moupondo. De deltog 2005 med låten Big Up, men gick inte vidare.

Artikeln fortsätter under videon.


Mohombi har samarbetat med en mängd stora namn, så som Nicole Scherzinger, Pitbull och Akon. Han har även jobbat med svenska super-producenten RedOne. Världsartisten har tidigare haft hits som Coconut Tree och Dirty Situation och nu satsar han alltså på en hit i Sverige.

LÄS OCKSÅ: Kurt Cobain kritiserar vita rappare i en tidigare opublicerad intervju 

Klar för Melodifestivalen är också 15-åriga stjärnskottet Malou Trasthe Prytz, som är tävlingens yngsta deltagare. Hon hinner dock nå åldersgränsen på 16 år tills finalen går av stapeln i Tel Aviv nästa år. Ytterligare några namn som enligt Nöjesbladet är klara inför Melodifestivalen 2019 är, Lina Hedlund, Martin Stenmarck, Arvingarna och Dolly Style. Det ryktas även om att Linda Pira göra nästa års stora musikevenemang.


 

LÄS OCKSÅ: Phil Collins till Sverige 

ANNONCE