Nyhet

"Vi vibbar på samma saker"

Rusiak och PeeWee släpper nytt album ihop.

Den 17 okt ober släpper Still Pee & Ru sitt självbetitlade album. Det är mer än ett decennium sedan hiphopveteranerna PeeWee och Thomas Rusiak senast släppte en skiva ihop, då som del i gruppen Sherlock.

–Vi är själva rätt förvånade över att det tagit sådan tid för oss att göra musik ihop igen, säger Rusiak. Jag har lagt de åren på att göra egna saker som faller åt andra genrer än hiphop.

– Det som har gjort att det dröjt är också att jag tidigare inte riktigt har haft någon inspiration för att syssla med musik, säger PeeWee.


Trots det långa uppehållet har det aldrig varit några problem att hitta tillbaka till samarbetet i studion.

– Vi har i princip hängt tillsammans alla de här åren som varit. Vi har stått vid varandras sida genom åren, och vibbar på samma saker, säger Rusiak.

– Allt har känts så självklart, vad har vi väntat på liksom, säger PeeWee. Vi har spelat in hemma hos Thomas i hans vardagsrum, lagat käk, druckit vin och hängt. Vi har haft väldigt kul under inspelningarna.


Samspelet är intakt men killarna berättar att det finns vissasoundmässiga och textmässiga skillnader på det nya albumet
jämfört med den tidigare Sherlock-skivan "Made to measure".

– Textmässigt skriver vi numera rakt ut vad vi känner i stunden, förr i tiden funderade vi nog mer på vad vi sa. Då skrev man mer invecklat och mer i metaforer men nu är vi mer rakt på sak, förklarar PeeWee.

– Vi har inte lika mycket pretentioner nu. Man skriver det som kommer i tankarna. Förr var det lite mer känsligt på något vis och allt skulle låta tufft och häftigt, det var lite osäkrare förr. Skillnaden märks inte bara på låttexterna utan även på musiken. Soundmässigt var vi kanske lite mörkare förut. Numera är det bitterljuvt med lite lättsamhet i vemodet. Kommande plattan är i samma tongång som mina första tolvor och Suckers, medan utförandet är mer Sherlock. Jag kan inte säga att det finns någon låt på skivan som låter kontemporär, det mesta är snarare retrohiphop från 90-talet som ändå är fräscht och före sin tid, säger Rusiak.


– Ja, det är jag och Thomas, vi är tillbaka liksom, säger Pee-Wee.

ANNONCE