Nyhet

Ny festival med bara kvinnliga artister

Lundbys fritidsgårdar på Hisingen i Göteborg bakom Flunsanfestivalen.

Nya Flunsanfestivalen i Göteborg blir Sveriges enda festival med enbart kvinnliga artister.  

Det har varit mycket prat om festivaler som bokat huvudsakligen manliga artister, därför satsar Flunsanfestivalen på en tillställning med endast kvinnor. Festivalen är ett arrangemang i Lundby i Göteborg tillsammans med övriga stadsdelar på Hisingen och ungdomssatsningen Teen Dream. 
Initiativet kommer från ungdomsgruppen själva som tycker att alldeles för många festivaler har för stort fokus på manliga artister. 

Målet med festivalen är att inspirera tjejer till att själva intressera sig för teknik, nätverka och starta band. 

Bland de klara artisterna finns The Naima Train som består av Maria Nyström. Hon är ensam men får det ändå att låta som ett helt band. Detta tack vare att hon använder sig av en loopstation där man till exempel kan spela en stämma eller ett ackord från gitarren som sedan blir till en slinga som kan spelas om och om igen. Man lägger sedan till fler spår och bygger upp en låt. Maria vann riksfinalen i Musik Direkt 2010.  

Festivalen äger rum den 19 maj i Flunsåsparken i Lundby och hittills klara artister är förutom The Naima Train: Oh Harry, Silversystrar, Pfemme Redord, The Tapes, So Screwed, Skata, Viggo, White Lamb och Vicious Irene. 


ANNONCE