Nyhet

Stödfest samlar Göteborgs popelit

Frida Feldt vill hitta donator åt vännen och sprida kunskap om Tobiasregistret.

När Frida Feldts bästa vän Kevin Williams fick ett återfall i sin leukemi, och när donatorn som var så nödvändig hoppade av, kände hon att hon behövde göra någonting. Hon ville hjälpa till att försöka hitta en ny donator, något som krävde både pengar och upplysning för allmänheten. Både hon och Kevin är goda vänner med ett flertal ur Göteborgs musikelit, och började fråga runt om de inte kunde dra ihop någonting. Tanken om en kväll där pengar kunde samlas in och information om Tobiasregistret, Sveriges stamcellsgivarregister, kunde spridas var född.

– Jag fick snabbt svar från många artister som sa "självklart, jag ska bara kolla mitt schema". Vissa är på turné och andra inte, men jag fick jättemycket respons och positiv feedback direkt. Och folk erbjöd sig att sponsra på alla möjliga tänkbara sätt, från affischtryck till att sprida informationen, säger Frida Feldt.

Nästa lördag, den 16 november, är det så dags för stödfesten till förmån för Kevin Williams och Tobiasregistret att hållas på Jazzhuset i Göteborg. Från början var förhoppningen att få med någon artist, nu är eventet så stort att Frida Feldt och medarrangörer funderar på om de kan börja redan tidigare på dagen för att hinna med två vändor. Bland de artister som kommer dyka upp utmärker sig namn som José González, Hästpojken och Joel Alme.


– De flesta är såna vi umgås med och pratar med varje dag. Och jag tänker inte så att de här är så stora, för mig är de fortfarande kompisar. Vi tänkte mer "är det någon som vill titta på det här, komma och betala för det?" haha.

Hon håller i dagsläget på med att sätta ett spelschema, så det är inte riktigt klart än vem som spelar när, eller hur länge.

– Vi får se hur mycket varje artist hinner med, och vill. Nån kanske bara tar med sig en gitarr och kommer ner från Stockholm, och då kanske de bara vill köra en eller två låtar. Men det finns full backline, så om några vill ha hela bandet finns det möjlighet. Men det är fritt, vi är så tacksamma så de har fria tyglar.


Vad hoppas ni få ut av kvällen?

– Meningen med det här för mig är att nå ut till människor, att det finns en problematik i att vara icke-europeisk när man söker stamcellsdonator. Människor måste veta att alla inte kan donera till alla. Det behövs mer pengar, mer forskning och fler donatorcenter runt om i världen. Jag hoppas det här kan vara en språngbräda.

För mer information om stödfesten klicka här, för mer information om Kevin Williams klicka här och för mer information om Tobiasregistret klicka här.


Alla klara akter på stödfesten

Live:

José González


Hästpojken

Joel Alme

Theodor Jensen


Daniel Gilbert

Alice B

The Naima Train


DJs:

Henrik Berggren & Pop-Lars (Broder Daniel)

Fredrik Lindson (The Embassy)


Jon & Rikard (Silverbullit)

Not Like Others feat Adam Scratch

ANNONCE