Nyhet

The Naima Train byter namn och släpper singel

GAFFA.se – allt om musik

Maria Nyström är tillbaka med ny musik, men en stor förändring har skett. Projektet som tidigare hette The Naima Train har bytt namn till Manx.

"Musiken rymmer den stora världens influenser komprimerat i en liten glaskula. Hon blandar skamlöst in heta darbukas i en smörig popdänga och jazzinslag där de minst förväntas", hälsar skivbolaget Vårø i ett pressmeddelande.

Här framöver kan vi räkna med två nya låtar. En som släpps 29 mars och innan sommaren kommer ytterligare ett spår. Båda inspelade i Swedish Sound Studio i Göteborg.

Första singeln går under namnet I'm Giving U Art.


"Det är en låt som vi inte kunnat sluta tänka på sedan vi hörde första demon och som visar på Marias storhet som låtskrivare och musiker. Det hela börjar med en fransk familj på stranden och fortsätter på en väg mellan allt och inget där känslan hela tiden är att du vill ha mer", hälsar skivbolaget i samma pressmeddelande.


GAFFAs Özgür Kurtoglu hyllade The Naima Trains senaste släpp från 2015, Afternoon Glow.

"Det snurrar och snurrar när Maria Nyström spelar på sin gitarr, när hon sjunger, när hon bygger sin musik och sina låtar. Allt växer gradvis, allt trappas upp steg för steg mot en rymd där sången och gitarrplocken och pianoplinkandet och de hickande trummorna flyter ut tillsammans, oklanderligt och behagligt."

Läs hela recensionen här.


MEST LÄST: Thåström uppmärksammar Hästpojkens Ebba Grön-cover

ANNONCE