Nyhet

Billy Bragg går emot Morrissey

Sticker hål på Smiths-sångarens OS-kritik.

I måndags rapporterade GAFFA om att Morrissey gått till hård attack mot OS i London, på grund av den "gapiga jingoismen" han ansåg att evenemanget dränktes i.

Nu har Way Out West-aktuelle sångaren Billy Bragg gått emot Morrissey. I går länkade Bragg till Morrisseys uttalande på sin Facebooksida och kommenterade Smiths-sångarens åsikter.

"Ingen blir väl förvånad över att Morrissey tillhör de som försöker döda glädjen i OS. Jag postar hans kommentar här i ett försök att sticka hål på anklagelsen om jingoism som har lyfts av de som blir obekväma när folk viftar med flaggan av glädje över idrottarnas framgångar.


Jingoism definieras av stridslystnad, av blinda hävdanden om att 'vi är bättre än alla andra och ni är skräp för att ni inte är oss'. Jag hatar jingoism, men jag känner inte att det är anledningen till det flaggviftandet jag har sett. Visst, hemmapubliken är väldigt entusiastisk när våra idrottare tävlar. Men de har också visat värme gentemot andra nationer och inte bara vinnarna – titta på supporten som Liu Xiang fick när hon kraschade i häcklöpningen.

Under åren har vi blivit betingade att associera flaggviftande med nazism – som Mozzer [Morrissey] gör samtidigt som han bevisar Godwins lag. Men sanningen är att allt flaggviftande har en egen kontext.

När British National Party gör det symboliserar det deras krigiska åsikter. När Jessica Ennis [brittisk friidrottare] gör det är det en talan för ett annorlunda samhälle, ett där alla kan uppnå sin fulla potential oavsett sin bakgrund. När våra medmänniskor viftar med flaggan tillsammans med henne känner jag att de uttrycker sin stolthet över möjligheten till ett mångfaldigt, öppet samhälle".


Billy Bragg är bokad till årets Way Out West och kommer stå på Flamingoscenen klockan 15:00 i morgon.

ANNONCE