Nyhet

Första artisterna till Trästock

Festivalen visar upp svenska storheter.

Trästockfestivalen har nu släppt de första artisterna och detta år kommer det blandas och bjudas på smalt och brett, nationellt och lokalt.
De första banden är The Soundtrack of Our Lives, Syster Sol, Jonathan Johansson, Staffan Hellstrand och Lilla Sällskapet.

The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte första albumet guldsäljande "Welcome to the Infant Freebase" 1996. Sedan debuten har de gjort fler album och turnerat världen runt. De har även hunnit vinna tre grammisar.

Syster Sol, eller Isabel Sandblom som hon egentligen heter, har en tydlig grund i reggaegenren men blandar även influenser från electro, techno, hiphop, jazz och soul. Hennes texter är både på svenska och engelska.

Jonathan Johansson släppte albumet "Klagomuren" så sent som i november 2011.

Hellstrand har gjort många album och det senaste självbetitlade "Staffan Hellstrand" kom ut i år. Han spelar melodiös rock som blandas med poetiska och ibland samhällskritiska texter.

Lilla Sällskapet är duon som består av Erik Nordström och Mats Norman. I deras svenska pop hörs tydliga spår av 80-talets new wave och postpunk likaväl som modern klubbmusik som baltimore dance och dancehall.  

Trästockfestivalen äger rum 19-21 juli i Skellefteå. 

ANNONCE