Nyhet

The king of r'n'b klar för Sverige

Usher kommer hit för två spelningar.

Lördag 23 februari blir Stockholm en r'n'b-stjärna rikare, då har nämligen amerikanen Usher abonnerat Globen för konsert. 28 februari står Malmö Arena på tur.

Sedan en tid tillbaka går Usher under den ganska så hedersfyllda synonymen The king of r'n'b. En titel han har jobbat på sedan tidigt 90-tal då han tog sina första steg in i musikbranschen.

Genom åren har Usher mottagit många utmärkelser för sitt musikarbete, inklusive sju Grammy Award, fyra World Music Awards, fyra American Music Awards, åtta Soul Train Music Awards och 19 Billboard Music Awards. Skivbolagens branschorganisation RIAA rankar Usher som en av de bästsäljande artisterna i amerikansk musikhistoria. Han har sålt 22 miljoner skivor enbart i USA och 45 miljoner i världen.


Det senaste släppet från Usher är albumet Looking 4 Myself, som kom ut i juni i år. GAFFAs Özgür Kurtoglu sammanfattade skivan med rubriken "en halva popmagi, en halva popskräp" och gav följande förtydligande:

"45 personer har varit med och skrivit sammanlagt 18 låtar, 35 olika producenter finns noterade som de musiker som tillsammans med Usher skapat dessa låtar som utgör ett album på 71 minuter och 38 sekunder. Allt som allt har över hundratalet människor, exkluderat Czech Film Orchestra, jobbat på ett album som alltså inte sparat på krutet överhuvudtaget, inte någonstans eller i någon aspekt alls. Looking 4 Myself borde alltså, åtminstone på pappret, vara ett steg upp och ett steg tillbaka till någon sorts storhet som Atlanta-sonen tidigare tillbringade sin tid med att bygga vidare på. På sitt sjunde album är det därför bara förvirrande att Usher kommer med ett halvt album av fruktansvärt stora megalåtar, och ett halvt album fruktansvärt uselt skräp." Till recensionen

Biljetter till Ushers kommande konserter släpps 21 september och kan från och med den dagen köpas via GAFFA.se/live.


ANNONCE