Nyhet

Punkfolk-ikon till Sverige

Återvänder med nytt album.

I höst kommer den engelske punkfolk-sångaren Billy Bragg till Malmö för att bland annat framföra låtarna från det nya albumet Tooth & Nail. Sångaren har en lång musikalisk historia bakom sig som började med punkbandet Riff Raff, grundat 1977. Efter det gjorde han solokarriär och har turnerat världen runt med sina punkfolklåtar med inbakade politiska budskap. Han har även gått ihop med rockbandet Wilco, och tillsammans har de spelat in flera låtar, bland annat California Stars.

Förra året gjorde Billy Bragg en uppskattad konsert på Way Out West som GAFFAs recensent belönade med fem stjärnor: "Inte en sekund är oengagerande, man skrattar och instämmer och applåderar och kanske till och med knyter en näve mot skyn när det blir som mest intensivt."

En väldigt stor del av Billy Braggs musik är de politiska budskap han vill förmedla till publiken. På sin hemsida skriver han att publiken är de enda som kan förändra världen. "Efter 25 år som aktivist är min tro på er förmåga att förändra världen fortfarande lika stark".


Billy Bragg kommer till Malmö och Kulturbolaget 6 november.

ANNONCE