Nyhet

Tre nya akter till Peace & Love

Svensk rock fyller på programmet.

Idag avslöjade arrangörerna tre nya akter till årets Peace & Love 25-29 juni. Vad de tre har gemensamt är att de är från Sverige och är rockiga!

Det mer välkända av de tre är förmodligen Royal Republic, som spelat flitigt på festivaler runtom i världen de senaste åren. Malmöpågarna påbörjade sin karriär genom att vinna musiktävlingen Emergenza 2008, följt av debutskivan We Are The Royal året därefter. 2010 blev de populära på YouTube med singeln/videon Tommy Gun, och förra året släppte de sin senaste skiva Save The Nation. Och nu är det alltså dags för Peace & Love!

Förra året var det turbulens inom metal-bandet Sabaton, som slutade i att hela fyra av sex medlemmar lämnade bandet. Orsaken till avhoppen var det Sabatons turnéschema, som var lite väl hektiskt för de medlemmar som gift sig och bildat familj. Nu kör alltså Rikard Sundén, Oskar Montelius, Daniel Mullback och Daniel Mÿhr sitt eget race med nybildade bandet Civil War, och har rekryterat basisten Stefan "Pizza" Eriksson och sångaren Nils Patrik Johansson (Astral Doors, Lion's Share, Wuthering Heights). Deras första fullängdsalbum är planerat till maj i år.


Tredje namnet på listan är hardcorebandet Intohimo, som det finska namnet till trots startades i Jönköping 2004. Med flertalet turnéer både i Sverige, Europa och USA, samt ett antal hyllade utgivningar är de väl etablerade i hardcore-scenen, och ska nu figurera på Peace & Love för första gången.

Biljetter till Peace & Love 2013 finns på GAFFA Live.

Lyssna på GAFFAs Peace & Love spellista.


ANNONCE