Nyhet

Hultsfred ersätter Modest Mouse med hiphop

Festivalen bjuder även in ett musikkollo som kämpar för en jämställd musikbransch.

Looptroop Rockers har nu kommit över sin tonårsfas och har numera varit i farten i över 20 år. För drygt en månad sedan släppte de sitt sjätte studioalbum – Mitt Hjärta Är En Bomb, deras första på svenska – och är därmed bra mycket mer produktiva än majoriteten av andra 20-åringar.

De får nu ett tungt ok att bära då de ska ersätta de, inom vissa kretsar, legendariska indiepopbandet Modest Mouse på Hultsfred. Situationen påminner om fjolårets avhopp från Way Out West då Frank Ocean inte kunde gå upp på scenen och Looptroop Rockers fick fylla hans lucka i schemat. Upplevelsen verkar dock inte ha varit såpass avskräckande att de inte vågar sig på samma sak igen.

På gruppens senaste album får vi höra gästinslag från Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey. Om någon av de dyker upp på scenen på Hultsfredsfestivalen återstår att se.

Övriga nyheter från Hultsfred är att projektet Popkollo kommer dit. De strävar efter att skapa en jämställd musikbransch och kommer daligen, mellan 12-15, att försöka peppa tjejer till att börja med musik. Man hittar Popkollo på Orange Stage där de kör musikquiz, introtävlingar och ukulele-workshops.X
ANNONCE