Nyhet

''Jag var helt jävla förstörd i kroppen''

VIDEOPREMIÄR: Partiet feat. Promoe - Supervalåret

Reggaebandet Partiet är just nu högaktuellt. Inte bara med EP:n Supervalåret som släpptes första maj och med videopremiären till titelspåret, utan även på grund av det som i detta nu präglar hela Sverige på ett eller annat sätt – nämligen det som Partiets titel på EP:n indikerar på. Supervalåret 2014.

I bagaget har Partiet ett gäng gästartister vid sin sida. Gudrun Schyman (FI), Gustav Fridolin (MP), Ida Östensson (FATTA) och Navid Modiri. I Supervalåret gästar ingen mindre än Promoe, som även är med i videon.

– Att lyssna på artistsamarbeten som går ut på att dunka varandra i ryggen känns lite gjort, säger Partiets sångare Fredrik Boltes.

Grunderna i låten Supervalåret lades under en diskussion mellan Boltes och Promoe. De diskuterade huruvida det var en bra idé att rösta eller inte. Meningsskiljaktigheterna skrevs ned och gjordes om till en låt.

– Vi har båda battle-rappat tidigare så det kändes naturligt att göra om diskussionen till en låt, fortsätter han.

Videon är skapad av Rough Lynx Pictures som ligger bakom en hel del videor på den svenska reggaescenen. (Partiet, Svenska Akademien, Kapten Röd).

– Jag var helt jävla förstörd i kroppen i flera veckor efter inspelningen av videon. Vi gjorde sjukt många omtagningar på bänkpresscenen och löpscenerna. Morten är ju lite mer fit än vad jag är, får man väl erkänna. Men även om han springer ifrån mig i videon så tycker nog de flesta att jag vinner själva diskussionen, säger Boltes om videoinspelningen. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE