Nyhet

Sommarlista av Winhill/Losehill, GAFFA – och dig

Vilka låtar saknas? Du kan påverka listan + kolla in en bildspecial från en oförglömlig kväll.

I maj gjorde Winhill/Losehill en helt makalös spelning på Dramaten. GAFFAs Emil Viksell hade inget val, det var full pott som gällde. Och vi håller oss gärna kvar i denna magiska dag. Detta med en bildspecial som ni kan kolla in via den här länken. Samtidigt bad vi bandet minnas tillbaka till den där dagen, 5 maj:

– Vi hade jobbat länge med alla olika delar så det kändes fantastiskt kul när allt sattes ihop till en helhet. Vi laddades upp av att se och höra hur musiken och showen tog form och på repen, med bandet och orkestern var för sig och sen tillsammans.
 
Vad är det svåraste med att dela ljudbilden med en orkester? Och den största skillnaden att köra med och utan orkester live? 
 
– Det är utmanande på olika sätt. Det är fantastiskt inspirerande att kunna använda sig av en orkesters klangrikedom med allt vad det innebär. Samtidigt finns det en tjusning i att göra konserter med små medel.
 
Kan ni tänka er att göra något liknande framöver? Eller vad är nästa steg?
 
– Klart vi kan tänka oss att göra liknande konserter i framtiden. Men vi kommer säkert att vara sugna på att till exempel spela för en stående publik nu när vi gjort många spelningar i konsertsalar och liknande. Bara vi känner att det blir en bra konsertupplevelse så är vi nog öppna för det mesta. Vi siktar väl på Friends Arena som turnéavslutning på nästa skiva, hehe.
 
Så låt oss se framåt lite, mot en härlig sommar. Winhill/Losehill delar med sig av 15 låtar som gjorda för solbleka dagar i gräset. Ni vet när huvudet känns lite tungt och gött på samma gång. Även vi la in 15 låtar som ger samma känsla. Men nu är det upp till dig att göra listan hel! Vi uppmanar dig att tipsa om den perfekta låten via den här Facebook-statusen. De 30 första bidragen hamnar i WINHILL/LOSEHILL/GAFFA Summer 2014 och sen kan vi alla ta semester! Fint va?
 
 
 
ANNONCE