Nyhet

Hyllade Winhill/Losehill på turné

Här ser du det sexstjärniga livebandet.

Umeågruppen Winhill/Losehill släpper 4:e februari sitt andra album Trouble Will Snowball, uppföljaren till den hyllade debuten Swing Of Sorrow från 2012, och passar även på att dra ut på en Sverige-turné. I slutet på februari tar gruppen med sig det nya materialet och svänger förbi Göteborg, Stockholm, Lund, Uppsala och Umeå.

I våras förra året var GAFFAs skribent på plats när Winhill/Losehill gjorde en magisk spelning på Dramaten. Betyget för den slutsålda konserten blev full pott och benämndes som "en utomkroppslig närmast religiöst storslagen upplevelse".

Sedan förra albumet har bandet samarbetat med Göteborgs Symfoniorkester och Norrlandsoperans Symfoniorkester, något som ska lysa igenom på nya plattan.


– Vi har verkligen fått möjlighet att utveckla och skapa efter våra musikaliska visioner på den här skivan, säger Henrik Nybom, trummis och musikalisk arrangör i Winhill/Losehill.

Albumet beskrivs vidare av Jonas Svennem, sångare och låtskrivare i bandet:

Trouble Will Snowball är som tio olika filmer. Det finns en dramatik och ett berättande både i musiken och texterna som kan kännas väldigt filmisk, säger han i ett pressmeddelande.


Turnén drar igång på Pustervik i Göteborg den 28 februari och avslutas i hemstaden med festivalen Umeå Open. Kolla in hela turnélistan nedan.

28/2 - Göteborg, Pustervik

7/3 - Stockholm, Kägelbanan


19/3 - Lund, Mejeriet

21/3 - Uppsala, Katalin

26-28/3 - Umeå, Umeå Open


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

ANNONCE