Nyhet

Hela 27 akter till Peace & Love

Kolla in listan här.

Idag släpper nyuppstartade Peace & Love en lång och fin lista på band som är klara för årets festival. Här nedan ser du den i sin helhet och med Peace & Loves info om akterna:

Stefan Sundström

Stefan Sundström är den evige artisten som står för blandningen av visa, rock och kommentarer till det svenska samhället. Med sitt karismatiska uttryck och ofta kritiska röst har Sundström blivit en självklar del av det svenska kulturlivet.


Imperial State Electric

På turné med albumet Reptile Brain Music mellanlandar rockbandet Imperial State Electric på Peace & Love World Forum i sommar. Med deras imponerande samspel på scenen förväntar vi oss gedigen rock med inslag av electro och soul i sann KISS-anda.

Johan Johansson


Johan Johansson är en etablerad trubadur. Han är bland annat känd som trummis och låtskrivare för KSMB, producent och studiomusiker för Lars Winnerbäck och nu senast aktuell med sitt soloalbum Svea Rike Rivjärn.

Charta 77

Det erfarna trallpunkbandet Charta 77 har spelat tillsammans i över trettio år. De bildades i Köping 1983 och sångaren Per Granberg, gitarristen Johnny Smedberg, basisten Mattias Söderlund och trumslagaren Teijo Granberg levererar musik med attityd och känsla.


INVSN

Dennis Lyxéns musikprojekt INVSN kommer till Peace & Love World Forum och delar med sig av sin laddade västerbottniska punkpop. Innan bandet, av rättsliga skäl, tog sitt nuvarande namn hette de The Lost Patrol, och hade bland annat stora framgångar med den trallvänliga singeln Alright med Lisa Miskovsky.

Oslo Ess


Oslo Ess har på kort tid erövrat den norska punkrock-scenen med sina lättillgängliga låtar och melodiska uttryck. Nu är det dags för fyrmannabandet att pröva ny mark när de gör ett turnéstopp i Sverige under Peace & Love World Forum.

Wildhart

Om du ännu inte lyssnat in dig på Wildharts musik är det dags nu. Deras glada toner ger färg till vilken grå vårdag som helst, och det bästa av allt: de är en del av Peace & Love Music under Peace & Love World Forum.


Little Children

Little Childrens musik förkroppsligar i princip hela den moderna pophistorien. Ingen genre förblir oprövad och ingenting undgår att i slutänden bli en del i hans musik.

Vietcong Pornsürfers


Vietcong Pornsürfers har spelat tillsammans sedan 2007 och allt sedan dess har bandet uppträtt frekvent i Skandinavien och Europa. I år ser de fram emot en intensiv sommar sett till spelningar och självklart gör de ett turnéstopp i Borlänge för att gästa Peace & Love World Forum.

Sanna Carlstedt

Med sina visor som berör allt ifrån samhällskritik, poesi och fest, har Sanna Carlstedt gjort sig känd som en unik röst i vimlet. I sommar kommer hon till Borlänge för ett framträdande på Peace & Love World Forum.


The Virtues

För indie-popens finsmakare har The Virtues länge haft en självklar plats i skivsamlingen. I sommar gör det erfarna bandet ett välkommet besök på Peace & Love World Forum!

MMD


MMD, eller Mekk My Day som det utläses, är ett hiphopkollektiv från Stockholm. Just nu är de extra mycket i ropet med en dokumentär webbserie.

Magnus Bergman

Efter 15 långa år som artist firar jubilaren Magnus Bergman med skivan MB15. Han är en mångfacetterad artist som ägnat sig åt att skriva texter till allt från teater och film till att sätta stämning som bar-pianist och själv underhålla på scenen.


Sister

Sister levererar musik med ett unikt sound inspirerat av allt ifrån punk till glam- och hårdrock, de har spelat tillsammans sedan 2006. Med erfarenhet från otaliga europaturnéer intar de i sommar scenen under Peace & Love World Forum.

Flamman


Flamman har under en period av motgångar hittat sin kreativa ådra och släpper under sommaren sitt andra album. Med förkärlek till autentiskt ljud har han valt att spela in den nya plattan med rörmikrofoner utan onödig mixning.

The Dogs

Aktuella med sitt andra album intar det kritikerrosade norska rockbandet The Dogs scenen under Peace & Love World Forum i sommar!


Generalerna

I sommar gästar örebrobandet Generalerna Peace & Love World Forum och det kan inte bli annat än fest, då det erfarna bandet sedan starten 2010 gjort fler än 50 spelningar!

Vilma Flood Hases


Sångerskan och låtskrivaren Vilma Flood Hases är alldeles i början av sitt artisteri, men har redan hunnit med spelningar runt om i Sverige samt en vända i USA förra sommaren. Hon är i full gång med sitt första album, och singeln Night animal släpps tidigt i sommar.

Mimikry

Med 20 års erfarenhet i bagaget har mycket hunnit hända sedan dalabandet Mimikry debuterade. När de nu i år ger sig ut på releaseturné för skivan TJUGO har de självklart en plats på Peace & Love World Forum.


Tibble Transsibiriska

Tibble Transsibiriska är ett svenskt band med ett unikt sound som spelar romsk musik med mycket energi. De ger oss både medryckande och dansvänligt balkanröj och smäktande gråtmilda mollsånger.

Mattias Lies


Med personliga texter och med inspiration från folk, country och indierock levererar Sundbornsonen Mattias Lies sin träffsäkra musik.

Sara Yasmine

Sara Yasmine bjuder på lättillgängliga texter framförda med en innerlig ton. Sedan debuten 2012 har hon haft stora framgångar och synts både i QX och i GAFFA. Det är svårt att inte beröras av Saras unika stil och uttryck. Under turnén i sommar gör hon självklart ett stopp i Borlänge.


Mathias Larsson & the Band of Gold

Mathias Larsson & the Band of Gold släppte tidigare i vår debutskivan Bitstandpieces och vi ser fram emot klassisk rock levererad med glödande energi på Peace & Love World Forum.

Good Harvest


Med erfarenhet från livespelningar i P3 och gig inför självaste kungen, förgyller den musikaliska duon Good Harvest Peace & Love World Forum med sin finstämda musik.

The Sensitives

Rastlösa och uttråkade bestämde sig The Sensitives för att turnera så mycket som möjligt. De har sedan debuten under 2011 hunnit besöka ett dussintal olika länder för att sprida sin musik och sitt budskap. Ett liveband fullt av energi och attityd.


Marigold

Med blicken vänd mot det förflutna och en iver att komma med något nytt, ger Marigold oss indiepop med influenser från 80-talets musik. Marigold är ett svenskt indiepopband med rötter i Borlänge och Falun.

Rootvälta


Reggaebandet från Borlänge Rootvälta, kommer tillbaka för en spelning i hemstaden under Peace & Love World Forum! Sedan starten 1988 har Rootvälta släppt fyra album, Songs From the Fallen Tree (1994), In Session (2000), New Chapter (2006) och Homegrown (2011).

Den nya versionen av Peace & Love hålls i och omkring Folkets park i Borlänge den 4-5 juli och har sedan tidigare bokat till sig Miss Li, Anders Wijkman, Kartellen, Melissa Horn, Dogge Doggelito, Edda Magnason, Merle Lefkoff och Ebbot Lundberg.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.


ANNONCE