Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Här är spelningarna du inte får missa.

Vi vet, vädret säger visst något annat, men sanna våra ord: det är höst nu. Och på hösten går man på konsert när det vankas helg. Så är bestämt. Men vad ska man välja? Vi har plockat ut och tipsat. Så nu är det bara att inhandla biljett och masa sig iväg.

Steget

Det har gått fyra år sedan duon släppte sitt debutalbum. Nu är uppföljaren Till Slut ute (ni kan läsa vår recension här) och ikväll är det releasefest. Förmingel redan från sjusnåret.


Fredag – Göteborg – Pustervik

Erol Alkan

Såväl Stockholm som Malmö får besök av den mycket rutinerade elektro DJ:n från London. Vi förväntar oss svettig dans. Så snöra på er de bästa av dansskor och bege er iväg ut i natten.


Fredag – Malmö – Babel

Lördag – Stockholm – Debaser Medis

INVSN


Bandet med Dennis Lyxzén i spetsen gjorde en bejublad spelning under Way Out West. Nu besöker de åter Göteborg, och den här gången är det möjligt att se bandet även om man inte har krogåldern inne. Spelningen på Fängelset är nämligen helt drogfri. Väldigt straight edge, med andra ord.

Lördag – Göteborg – Fängelset Härlanda

Silvana Imam 


Om Silvana Imam vore en bomb hade hon briserat om och om igen i år. För de som inte sett henne live: gör det bara! Och i helgen har ni i Göteborg chansen att göra det gratis. Grattis till er. Mer info hittar ni här.

Lördag – Göteborg – Kulturfestival på Rymdtorget

Teddybears


En till gratisspelning, denna i Stockholm dock. Läs vår intervju med Jocke Åhlund inför spelningen och bege er ut mot Johanneshov. Mer info om hela Festival för 17 hittar ni här.

Lördag – Stockholm – Festival för 17 

Ett par andra intressanta spelningar i helgen:


Fredag

Wilderness– Stockholm – Debaser Strand

Docenterna – Stockholm – Nalen


Twopointeight – Stockholm – Debaser Medis

Stephen Malkmus And The Jicks – Malmö – Babel

Kartellen och Dani M – The Tivoli – Helsingborg


Lördag

White Hills + Den Stora Vilan – Stockholm – Debaser Strand

Jakob Hellman – Hultsfred – Hotell Hulingen


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE