Nyhet

Svensk popikon vill ge ut skiva – söker bidrag från dig

Startar FundedByMe-kampanj för soloprojektet.

Under sin karriär har Lustans Lakejer-sångaren Johan Kinde gett ut nio album, nu vill han ge ut sitt tionde. Nästan allt verkar finnas på plats, såväl låtar som musiker, men en sak saknas: pengar. Han har därför startat en FundedByMe-kampanj för att samla in de 200 000 kronor som behövs. Om han inte når sitt mål kommer alla pengar betalas tillbaka.

Donationer går att göra i alla möjliga storlekar. För de allra minsta får du enbart vetskapen om att du hjälpt till tillbaka, men skänker du lite mer kan du få en autograferad skiva, en studiovisist eller en middag med sångaren själv.

Så här skriver Johan Kinde i sin kampanj:


"Med mitt nya band vill jag repetera in helt nyskrivna sånger samt helt nya versioner av (huvudsakligen) Lustans Lakejer-låtar och några låtar från min två tidigare soloalbum. Alla texter kommer att vara på svenska.

Tanken är att vi sedan spelar in dessa sånger mer eller mindre 'live i studion'. Vi kommer att lägga på en stråksektion på vissa av låtarna och kanske addera något ytterligare instrument, men idén är att behålla den nerv och atmosfär som kommer från de ursprungliga tagningarna.

Skiva kommer att vara helt och hållet akustisk, men den kommer ändå att innehålla all den spänning som förknippas med Lustans Lakejer. Det jag vill göra är ett album med dramatiska sånger och lika dramatiska arrangemang; ett album fyllt av skönhet, vemod och passion."


Känner du att du vill bidra, eller att du bara vill kolla in det hela lite närmare, hittar du kampanjen här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE