Nyhet

''Omslaget passar bra till skivan som låter som fullkomlig galenskap''

Hyllade Westkust väljer fem favoritomslag i vår artikelserie COVER ME.

Vinylen är het igen och då uppmärksammas äntligen omslagen på nytt. Därför har vi dragit igång en artikelserie som heter COVER ME där vi låter artister och band välja fem favoritomslag och snacka lite kring dem. Denna gång: medlemmarna i albumaktuella Westkust väljer ut fem favoriter.

Varför inte låta Spotify spela upp Westkusts nyligen släppta album Last Forever samtidigt? Klick-klick.
 
Julia: The Birthday Party - Junkyard (1982)

– Det här är en av mina favoritskivor. Ibland glömmer jag bort att den är det, och när jag lyssnar på den efter ett uppehåll så blir jag lika glatt överraskad varje gång. Och omslaget passar så himla bra till skivan som låter som fullkomlig galenskap. Den här skivan passar bra när man typ känner sig som en pansarvagn inombords. En av de bästa postpunkskivor som gjorts enligt mig.

 
Hugo: Mark Stewart - As the veneer of democracy starts to fade

– Förutom att det är en jäkligt grym skiva så har omslaget etsats sig fast i mitt huvud. Detta var det första omslaget som jag kom att tänka på när jag började fundera på vad för sorts albumomslag som jag gillar. Det finns något upproriskt över det, och inte upproriskt som i ett tonårsuppror, utan snarare någon som har bestämt sig för att gå ut och krossa systemet. Passar väldigt bra ihop med musiken!

 
 
 
Hugo: Orange juice - You can't hide your love forever

– Vet inte vad man skall säga egentligen. Grymt bra skiva med ett göttigt omslag. Älskar Orange juice och jag älskar delfiner. Bra kombo
 
 
Rikard: Markus Krunegård – Rastlöst Blod

– Jag såg Markus på Way Out West i somras och jag kommer ihåg att han pratade om hur deprimerad han hade varit, hur sliten han hade känt sig, och hur han var på väg att börja må bättre. Det syns. Jag älskar att det här omslaget är hyperdetaljerat så att porerna syns. En bild på någon som mår så där som man känner sig rätt ofta, att man är helt nerslipad och smutsig inuti och utanpå. Men att det är gött ändå, att det känns hoppfullt. Att nåt bra är på G.


 
 
Hugo: Turbonegro - Ass Cobra

– Turbonegro gör en egen tolkning på klassiska Beach Boys-albumet "Pet Sounds" Men istället för att mata getter klädda som svärmorsdrömmar så står bandet med en schäferhund, helt klädda i jeans och med sjömanshattar, porrmustascher och solglasögon och framstår dom som allt annat än svärmorsdrömmar. Det är sexigt, farligt och roligt. Perfekt. 
 
 
ANNONCE