Nyhet

’’Hennes knä gick ur led’’

INFÖR KONSERTEN: Syster Sol om Grönan-galenskaper och helgens händelser.

Ikväll (29 maj) ställer sig Syster Sol på Pusterviks scen i Göteborg. Syster Sol är Isabel Sandblom, låtskrivare, sångerska, toaster och DJ. Hon var grundare till och sångerska i reggaebandet Livelihood, men sedan 2008 har hon etablerat sig som soloartist på den svenska reggaescenen.

Syster Sol har hunnit med att släppa tre album och i april gav hon ut singeln Nojan. GAFFA passade på att ta ett snack med sångerskan inför fredagens spelning i Göteborg. Lyssna på Nojan här. 

Vad kan publiken förvänta sig?
– Riktigt bra vibbar, lite nya låtar och mycket roots.

Hur förändras din musik när den framförs live?
– Många säger att den blir bättre, men det kan ju inte jag säga. Vad jag har märkt är att folk uppskattar min musik mer live och det bjuder in till en ny dimension av min musik.

Har du några ritualer innan du går på scenen?
– Jag hade tidigare att jag var tvungen att dricka punsch, det har jag ändrat på nu och gör inte det längre. Nu måste jag göra en snabb röstövning som bara tar några sekunder, men jag måste göra den. Vi brukar också alltid dansa en slags peppdans. 

Vad vill du att publiken ska känna när de går ut från konserten?
– Jag vill att de ska känna att allt är okej. Det är det jag vill.

Vad gör du efter spelningen?
– Nu när det är i Göteborg kommer många gamla kollegor till mig komma, så jag ska hänga med dem. Det brukar alltid bli att jag hänger lite för länge i logen och missar efterfesterna, men nu är jag i alla fall beredd på att det kommer att hända och det ska bli kul att träffa alla.

Hur skapar du en god konsertupplevelse?
– Jag försöker vara närvarande för jag kan inte garantera att jag sjunger mitt allra bästa för allt det beror på dagsformen. Det blir bäst när jag är närvarande tillsammans med publiken.

Vad förväntar du dig av publiken?
– Jag har inga förväntningar, fast ändå lite nu när jag spelar i Göteborg för det är nästan som hemmaplan för mig. Jag jobbade i Göteborg under en längre tid så jag förväntar mig glädje och jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till staden, har inte varit där på ett år.

Vilket har varit ditt största konsertögonblick?
– Det finns så många, men jag tror jag måste säga Öland Roots. Det har varit så många gånger som jag har fått hålla mig från tårar när jag spelat där.

Vad är det märkligaste som har hänt dig under en spelning?
– Det var när en av mina dansare hoppade upp och skulle gå ner i spagat under en spelning på Gröna Lund och hennes knä gick ur led. Det var under sista låten och jag märkte ingenting och gick av scenen och först då märkte jag paniken. De i publiken som inte såg hennes knä gå ur led ville att jag skulle spela en låt till och skrek efter mig så jag gick ut igen och körde en låt till medan min vän låg ner och grät och kved, det var jättemärkligt.

Om du skulle jämföra en Syster Sol-konsert med en film, vilken skulle det vara?
– Det skulle vara en härlig film och den först jag tänker på är Forrest Gump, "life is like a box of chocolate".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE