Nyhet

''Jag hoppas att de ställer in Tinder-dejten''

INFÖR KONSERTEN: Azure Blue

Ikväll (15/5) ställer sig Azure Blue på Debaser Strands scen i Stockholm. Azure Blue är Tobias Isakssons soloprojekt, men live så kommer han att ha med sig ett gäng musiker.

Nu är Tobias Isaksson albumaktuell med albumet Beneath The Hill I Smell The Sea som är den tredje plattan med soloprojektet Azure Blue. GAFFA tog ett snack med honom inför fredagens konsert.

Vad kan publiken förvänta sig?
– Jag är ju inte de stora överraskningarnas artist, jag dras med epitetet drömsk och mysig, men jag har med César Vidal live nu. Han sjunger på halva skivan, men någon överraskning kommer jag bjuda på. Hemliga gäster är ju alltid kul och jag har jätteduktiga musiker med mig. Jon Bergström och Johan Jonasson får snart varsin guld-delfin för att de stått ut med mig så länge. Vill tacka mina VJ:s Robert Karlsson och Viktor Blomstergren också även om de har förmånen att dela på bördan, mig.


Hur förändras din musik när den framförs live?
– Tidigare blev det mest ännu större och mer episkt med ännu fler lager av drömska instrument än på skivan, men jag kommer till den kommande turnén att byta ut lite albumljud och köra på en lite tunnare och renare ljudbild.

Har du några ritualer innan du går på scenen?
– Inte mer än att se till att jag är salongsberusad och att jag får med mig alla musiker upp på scen. Vi kör faktiskt lite intro och så. Även om man är en avslappnad person inför allt det där med att stå på scen så måste man tänka på publikens upplevelse. Vi vill ge dem en helhetsupplevelse med ljud och bild.

Vad står på er rider?
– Tidigare var vitt vin viktigast, men efter en överdrivet lång turné med magkatarr som resultat står det numera rödvin. Jag har blivit expert på att överleva dekadens. Vi har inga blå M&M:s eller något sådant.


Vad vill du att publiken ska känna när de går ut från er konsert?
– Jag vill att de ska känna mänsklig värme. Att de blivit berörda. Jag har offrat hela mitt liv för att få pladdra om romantik, så jag hoppas att de ställer in Tinder-dejten och tänker lite mer långsiktigt på existensen.

Vad gör ni efter spelningarna?
– Det är najs att gå på utflykt. Som när vi gick till en lite annorlunda klubb än våra lokala stamställen i Stockholm och såg Pandora live. De satte guldkant på tillvaron och jag är inte ironisk, vi köpte merch och fick den signerad.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE