Nyhet

COVER ME: INVSN listar sina fem favoritomslag och berättar om bilden till "Immer Zu"

GAFFA – alt om musik

Våren 2013 valde postpunk-bandet från Umeå bort namnet Invasionen mot INVSN och släppte singeln Down In The Shadows. Albumet som följde gavs ut på både svenska och engelska. I INVSN ser vi Sara Almgren (Masshysteri), Anders Stenberg (Deportees), Christina Kicki Karlsson (Frida Selander, Tiger Forest Cat), Anders Sandström (DS-13) och Dennis Lyxzén (Refused). En god samling artister med andra ord.

GAFFA bad Sara och Christina att lista fem favoritomslag och samtidigt berätta historien om bilden till den nya singeln Immer Zu:

– Vi har fotat väldigt mycket under sommaren för att försöka komma fram till en enhetlig idé för hur singel- och albumomslag ska se ut. 


En kväll åkte bandet till ett övergivet hus.

– Där finns bland annat långa korridorer fyllda av sönderslagna möbler och krossat glas, sovsalar med trasiga tapeter och en pool full med bråte. Det kändes som att vi kunde göra något roligt där. 

Den miljön kontra Patrik Fritzgerald's omslag kom att bli Immer Zu.


– Alla i bandet kommer från en D.I.Y/punk-bakgrund där vi är vana och villiga att hålla i de flesta delar kring ett skivsläpp. Vi har fotat tillsammans med några vänner och utvecklat det ytterligare tillsammans med Tina på Woah Dad. 

gallery_large

Spana in Saras och Christinas fem favoritomslag:


Sonic Youth - Master-Dik

– Som Myrornas krig på TV men du håller skivan i handen och kan titta ännu längre. Ett fantastiskt band.

gallery_large


PJ Harvey - Rid Of Me

– Hade vi inte vetat vem PJ var, skulle vi ändå köpt skivan på grund av de där ögonen. Mycket betydelsefull artist.

gallery_large


Samhaim - Initium

– Ett av världens råaste och hårdaste omslag. 

gallery_large


Black Sabbath - Black Sabbath

– Jag brukade lägga golv med mina föräldrars LP-skivor som liten, med diverse soundtrack i bakgrunden som inte uppmärksammades nämnvärt. En dag drog jag fram denna skiva men min ena förälder tyckte inte att att det var någon bra idé att sätta igång Black Sabbath, troligen på grund av noll intresse för genren. Då förälder 1 åkt iväg till jobbet, lutade sig förälder 2 mot mig med ett flin och frågade om jag fortfarande var intresserad. Musiken började och jag satte mig på mitt golv och lyssnade förbluffande. Och gör än idag. /Kicki 

 gallery_large


Bad Brains - Bad Brains

– Det här var den första hardcore-skiva jag hörde och den gjorde stort intryck på mig. Jag var en 15-årig hårdrockare när en helt ny värld öppnades. Allting kändes nytt och spännande, både musiken och estetiken. /Sara

gallery_large


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE