Nyhet

INVSN är tillbaka – hör ny singel

GAFFA.se – allt om musik

INVSN presenterar nytt material som slutligen ska resultera i ett helt album, med release i år. Bandet som frontas av Dennis Lyxzén men där även Masshysteri- och Deportees-medlemmar ingår gör sig alltså redo på att släppa sin första fullängdare på fem år och den går under titeln Let The Night Love You.
 
– Vi delar en gemensam bakgrund och liknande värderingar, säger bandets huvudsakliga låtskrivare André Sandström i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Punken och hardcorescenen finns djupt i vårt DNA, det påverkar allt vi gör. Vi vet vad det krävs för att vara i ett band. Vi har alla genomfört dåliga spelningar i usla spelställen. Vi har alla kört alldeles för långt i fullpackade minibussar. Vi vet vad det betyder att göra allting själva. Det är vad som har format oss.”
 
Let The Night Love You är enligt pressmeddelandet ett "mörkt och dystert album, pådrivet av en episk känsla av storhet och apokalyptisk megalomani. Det är låtar för städer i ruiner och aska, för samhällen som faller samman och för människor som håller ihop oavsett vad."
 
"2INVSN använder sig av en bred palett influenser" menar sångaren Dennis Lyxzén, men du kommer att känna igen deras postpunk-sound där influenser som Bauhaus, The Sisters Of Mercy och Depeche Mode är tydliga.
 
– Det här albumet handlar om att omfamna det mörka, den smärtsamma sidan; om att erkänna sina känslor, önskningar och rädslor, säger Dennis Lyxzén.

Gruppen spelade in skivan under två intensiva veckor, maj 2019, i Svenska Grammofonstudion, och mestadelse skapades den på natten.


– Nuförtiden med all tillgång till hemmastudior med bra utrustning kan folk hålla på med sina album i en evighet. Vi ville inte ha det så. Vi ville fånga känslan i en ögonblicksbild, den intensiteten, säger Dennis Lyxzén med fortsättningen:

– Eller så är det bara vår punkattityd som skiner igenom igen.
 
Slow Disco är den första singeln från bandets kommande album, som släpps via Clouds Hill. Hela albumet är ute 3 juni.

Lyssna in dig på singeln och kolla in musikvideon här nedan:


LÄS OCKSÅ: Ghost premiärspelar låt skriven med Jocke Berg


ANNONCE