Nyhet

Stefan Sundström går med i norsk popgrupp – "Det här är min chans"

Lyssna på Likholmen här.

I ett mejl till GAFFA skriver Stefan Sundström att han gått med i den norska popgruppen Likholmen.
 
– Jag har ju hängt där uppe en del och fått kompisar, framför allt Erling Ramskjell allmänt kallad æ. Fiskare och popstar som jag.
 
Likholmens nya album Blindskär är nu släppt. Stefan har en stor roll och sjunger på nästan alla låtarna, med sin unika svenska stämma. Albumet är både en vidareutveckling och en naturlig förlängning av Likholmens första album, den audiovisuella Lillelivet, som släpptes för ungefär ett år sedan. Stefan ska också tillsammans med bandet, på en turné. Likholmen ville med livet fylla några av hålen i Lillelivets universum.
 
– Och samtidigt slå i några nya. Att vi väljer en titel på svenska hänger samman med att en av oss i bandet är svensk och så är det sympatiskt med den plats som vi vill tillhöra, den nordnorska kusten, säger bandet i pressmeddelande och fortsätter:
 
– Förutom faran, mörkret och att slita hårt så har Nordnorge varit känt för en enorm naturrikedom, dynamik och mångfald. 
 
Med Likholmen-samarbetet ser Stefan Sundström ett tillfälle att testa på något nytt.
 
– Det här är min chans. Att få komma ur det glimrande fängelse som heter Stefan Sundström. Inga berusade mellansnack, ingen go gubbe som knarkar applåder och sen känner sig lika tom som minibaren på hotelrummet. Jag bryter mig ut i Skandiaviens vackraste region. Jag vill sugas ut av tidvattnet. Jag vill turnera i norra Norge och göra om alla marginaler till centrum och förvandla alla centrum till utkanter, säger han till GAFFA.
 
 
Likholmen kommer tyvärr inte till Sverige men till några ställen i Norge. 
 
20.10 Store Studio, Bodø
22.10 Smeltedigelen, Mo i rana
23.10 Brønnøysund, Brønnøysund
 
 
ANNONCE