Nyhet

Rockstjärnan kritiseras för massmördar-hyllning

GAFFA.se – allt om musik

System Of A Downs gitarrist Daron Malakian är ute i blåsväder. Detta efter att ha försvarat och hyllat den kontroversiella och numera döda mördaren och kultledaren Charles Manson.

I samband med Charles Mansons död publicerade Daron Malakian bilden nedan där han iförd en Manson-tröja levererar ett längre inlägg om mördaren.

"Väldigt ledsen att höra nyheten om Charles Mansons död. När jag skrev Toxicity-albumet var Mansons intervjuer och musik en stor inspiration för mig som artist. Jag hämtade låttiteln #ATWA från Mansons miljöorganisation. Mitt intresse låg i hur han artikulerade sina tankar och hans syn på samhället, inte i morden", skriver han bland annat.


Artikeln fortsätter under bilden.

Inte helt oväntat möttes statusen av en kritikerstorm. Så till den grad att Malakian kände sig nödgad att försvara sig med ännu en status:

"Om allt ni vet om Manson har kommit via media förstår jag era negativa kommentarer. Men den andra sidan av Manson är att han var en låtskrivare vars låt Look At Your Game, Girl tolkades av Guns N' Roses (på The Spaghetti Incident från 1993). Manson hade också rimliga tankar om samhället och miljön som även ni personer som kallar mig hemsk inte hade kunnat argumentera mot om ni tar er tid att titta på hans intervjuer", skriver han bland annat och fortsätter:


"Om Manson bara var en idiot som dödade människor hade han aldrig kunnat inspirera mig nånstans. Jag står inte bakom mord eller mördare på något sätt!!!!! Manson var ett geni som kunde artikulera sina tankar på ett väldigt smart sätt."

ANNONCE