Nyhet

Serj Tankian tar ansvar för metalbandets paus

GAFFA.se – allt om musik

Under 13 år har System Of A Down inte släppt någon ny musik – nu förklarar sångaren Serj Tankian bandets paus i ett nytt Facebookinlägg.

System Of A Downs sångare Serj Tankian har skrivit ett öppet brev till bandets fans på sin Facebooksida, efter att en intervju med bandets gitarrist Daron Malakian nyligen publicerats, om metallbandets svårigheter med att spela in ett nytt album. En intervju som publicerades i det brittiska magasinet Kerrang!

1998 släppte System Of A Down sitt självbetitlade debutalbum, deras senaste släpp var 2005 med albumen Mezmerize och Hypnotize – efter det har bandet inte gett ut någon ny musik. De har dock turnerat tillsammans.


LÄS OCKSÅ: Åtalas för skadegörelse – blev triggad av Oasis

I den nya intervjun med Malakian berättar han att Tankian inte ville spela in bandets senaste album 2005, och att sångaren inte visat något intresse för att spela in något nytt album. Som en kommentar till detta publicerade Tankian ett offentligt Facebook-inlägg där han berättar sin syn på det hela. I inlägget berättar Tankian att bandets paus 2006 var hans val. ”Alla andra ville fortsätta att turnera och spela in i samma tempo.” Tankian förklarar vidare att ”konstnärliga skillnader” gjorde att han ville ta en paus från bandet för att göra egen musik.

LÄS OCKSÅ: Rage Against The Machine i konflikt med politiker 


I inlägget skriver Tankian också om bandets ekonomi och den hierarki som fanns inom bandet. Tankian skriver bland annat: ”När vi först startade bandet var både den kreativa inputen och de finansiella intäkterna fördelat lika i bandet.” Han skriver vidare att det senare gick i helt motsatt riktning, då Daron Malakian kom att styra den kreativa processen samt stod för all press.

Artikeln fortsätter under videon.


LÄS OCKSÅ: Ligger Mick Jagger bakom Englands VM-förlust? 

2011 gick bandet samman för att diskutera en kommande turné och album. Tankian hade flera önskemål då, att det skulle vara en lika fördelning av ekonomin och den kreativa inputen, och att bandet skulle utveckla ett nytt koncept, så det inte bara skulle bli ett nytt album utan en hel upplevelse. Dessvärre kom de aldrig så långt. Tankian avslutar inlägget med att be om ursäkt till bandets fans, för att det ännu inte kommit något nytt album från System Of A Down.

Läs hela inlägget från Serj Tankian här under:


ANNONCE