Nyhet

Firar 25 med lång Sverigeturné

GAFFA.se – allt om musik

Looptroop Rockers har mycket att fira och de gör det ordentligt. De har existerat i 25 år och har helt sonika valt att skicka ut 25 nya låtar på 25 veckor. Som grädde på moset beger gruppen sig ut på en längre Sverigeturné, med start 30 september. Kolla in alla datumen här nere och läs bandets personliga hälsning:

"Det har gått 25 år sedan vi tog våra första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås. Över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner vi oss faktiskt hungrigare än någonsin. Att vi blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.
 
För att fira detta ordentligt bestämde vi oss i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta var årsdagen för vårt första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!
 
Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som vi lärt känna längs vägen.
 
Vissa låtar är givetvis redan färdigställda, men skapandet kommer att fortgå under dessa veckor. Inte ens vi vet hur det kommer låta.
 
Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.
 
I höst kommer vi spela runt om i Sverige, i Tjeckien och Slovakien. Till våren 2018 gör vi Tyskland och förhoppningsvis mer Europa! 
 
//Looptroop Rockers"

Här ser du Looptroop Rockers:

30 sep – Eskilstuna, Upstairs Nightclub
27 okt – Göteborg, Pustervik
28 okt – Linköping, The Crypt
3 nov – Falun, Falun Bowling & Krog
24 nov – Stockholm, Kulturhuset (Studion)
25 november – Nyköping, Domino
7 december – Åre, Verandan
8 dec – Malmö, Moriska Paviljongen
16 dec – Luleå, Stuk Bar & Restaurang
21 dec – Sälen, HC Nightclub
22 dec – Örebro, Ritz
29 dec – Helsingborg, The Tivoli
(fler datum tillkommer)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE