Nyhet

Firar 15 med festival

GAFFA.se – allt om musik

Popkollo är musiklägret för tjejer och transpersoner som startades i Hultsfred 2003 på initiativ av artisten Marit Bergman. I år fyller eventet 15 år och firar med att anordna festival på Nalen i Stockholm 24 februari. Det blir en heldag och kväll fylld av workshops, panelsamtal, liveakter och DJs och vänder sig till alla åldrar.

Under sina 15 år har Popkollo hunnit med att arrangera 222 kollon för 3874 deltagare. 775 ledare har jobbat med kollona, 861 band har bildats och tusentals låtar skrivits, repats och framförts. Förutom sommarkollona, som är huvudverksamheten, ligger Popkollo bland annat bakom satsningar som Vem Kan Bli Producent – en verksamhet för att förändra normerna i producentvärlden, och Musik Som Mötesplats – Popkollo för nyanlända tjejer och transpersoner.

– Popkollo vill att alla ska ha samma möjligheter att skapa, spela musik och ta plats i musikvärlden. Vi kommer fortsätta skapa de arenor och sammanhang som behövs för att det ska kunna hända, även de kommande 15 åren, säger Nathalie Appadu, ordförande i riksorganisationen Popkollo, som själv gick Popkollo som 14-åring.

15-årsfirandet sker alltså på Nalen i Stockholm och på programmet finns mycket praktiskt att prova på, bland annat en låtskrivarworkshop med Maia Hirasawa och DJ-workshop med DJ Suck Ma Titties. På kvällen blir det fest och på scen ser vi bland andra artisten, låtskrivaren och producenten Beatrice Eli, som gästat Popkollo och Vem Kan Bli Producent vid flera tillfällen.


– Att medverka på popkollo har varit så inspirerade! Jag tror det är oerhört viktigt att det finns trygga platser där tjejer och transpersoner får tillgång till teknik, kunskap och gemenskap, säger Eli i ett pressmeddelande.

ANNONCE