Nyhet

Släpper julskiva och åker på turné med trollkarl

GAFFA.se – allt om musik

Maia Hirasawa åker på en julshows-turné med den multifacetterade underhållaren Carl-Einar Häckner och bjuder dessutom på ytterligare goda nyheter till fansen.

Showen kommer nämligen att ackompanjeras av en julskiva som innehåller inte mindre än fyra nyskrivna och säsongsbetonade verk från Hirasawa, dessa görs sällskap utav ytterligare sex klassiska jullåtar vi lär känna igen sedan innan. 

– För två år sedan frågade UNHCR om jag ville göra en cover på Let it Snow. En vanligtvis härligt käck låt, men som de ville ha i en mörkare version för att visa hur situationen var i flyktingläger. Det är så jäkla kallt. Jag tror det var där första fröet såddes, berättar Maia om skivan och fortsätter:


– Hur stort spektra julen omfattar. Alla dessa olika känslor. Maias Jul är verkligen det spektrat. Från klassisk O helga Natt, till egna låten Vi Stannar Kvar om Sveriges mörker under vintern, till en ny poporkester-version av Ding Dong Merrily on High.

Skivan som fått namnet Maias Jul når handeln den åttonde november vilket ger dig gott om tid att lyssna in dig inför julshowen.

– Sammanfattningsvis kan man säga att detta kommer att bli precis det jag skulle vilja se i en julkonsert själv; stämningsfullt och med en massa energi. Sånger blandat på svenska, engelska och japanska; en stor variation helt enkel, säger Maia om showen.  


Om sin del i föreställningen säger Carl-Einar Häckner: 

Jag kommer trolla lite, prata om julen, kanske överraska mig själv i sammanhanget. Blev inspirerad när Maia ringde och fråga om jag ville. ’Vad roligt’, tänkte jag. Jag måste givetvis trolla, göra humor. Kanske sjunga en sång?

Här ser du "Maia Hirasawas Magiska jul med Carl-Einar Häckner" i vinter: 


2019.12.12 Vara Konserthus 

2019.12.13 Malmö Slagthuset MMX, Malmö 

2019.12.14 Jönköpings Teater, Jönköping 


2019.12.15 Södra Teatern, Stockholm  

LÄS OCKSÅ: Ny undersökning: Unga dissar albumformatet

ANNONCE