Nyhet

Ken Ring lägger av

GAFFA.se – allt om musik

Imorse gick den svenska hiphop-veteranen Ken Ring ut med ett inlägg på Instagram där han berättar att han lägger av med musiken efter nästa platta.

"Efter mycket tankar, känslor, skratt och tårar har jag bestämt mig. Nästa album blir mitt sista i karriären. Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig. Jag har så mycket jag vill uppnå i livet", skriver rapparen.

LÄS OCKSÅ: Hotade avbryta spelning på grund av VIP-område


Han fortsätter: ”Sista albumet ”Musiken” kommer  2019 och det blir mitt sista album. Tack till alla som lyssnat och supportat min grej genom åren. Jag tror jag avslutar med en turné 2020 och sen är jag officiellt done! För alltid!” 

Ken Ring skriver också att han känt att slutet varit på gång länge och att han slutar med fanan på topp. Han avslutar med att tacka alla som stöttat honom: ”Finns inget i världen som betyder mer än kärleken ni gett mig. Jag klarade mig utan media och utan radio i alla år. Aldrig vunnit priser, Grammy eller P3 guld. Men jag vann er, ni som backar mig. Tack!! ”

Läs hela meddelandet här:


Artikeln fortsätter under inlägget. 

 

Efter mycket tankar, känslor, skratt och tårar har jag bestämt mig. Nästa album blir mitt sista i karriären. Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig. Jag har så mycket jag vill uppnå i livet. Jag har drömmar om en fotbollsakademi i Kenya, mitt hotell, kaffe odlingar, den största café kedjan i Sverige, skivbolaget, publishing och att börja jobba med mina producenter mot USA. Jag vet också att mycket politik försvinner när jag lägger av. Så nu är det klart, sista albumet ”Musiken” kommer i 2019 och det blir mitt sista album. Tack till alla som lyssnat och supportat min grej genom åren. Jag tror jag avslutar med en turné 2020 och sen är jag officiellt done! För alltid! Jag har sagt att slutet närmar sig ett tag nu och jag har känt det länge. Jag kommer avsluta med fanan på topp. 700 spelningar, 15 album och över 14 guld och platina låtar. Ken Ring har levererat! Hahah. Finns inget i världen som betyder mer än kärleken ni gett mig. Jag klarade mig utan media och utan radio i alla år. Aldrig vunnit priser, Grammy eller P3 guld. Men jag vann er, ni som backar mig. Tack!! Nu ska jag ge er mitt avsluta med mitt bästa album genom tiderna. Masa Music kommer leva vidare starkare än någonsin. Men utan mig som artist bara. Tack gott folk och hoppas ni gillar nya albumet jag spelar in nu! Peace!!

Ett inlägg delat av Ken Ring (@realkenring)


LÄS OCKSÅ: Ställer in planerat albumsläpp

Ken Rings karriär har kantats av en hel del kontroverser och hans musik har upprört lika mycket som berört. 1999 släppte han sitt debutalbum Vägen Tillbaka, hans senaste album En Kärlek kom förra året.


Läs vår intervju med Ken Ring från förra året här

ANNONCE