Nyhet

Och vinnaren av Mercury Prize 2018 är...

GAFFA.se – allt om musik

Igår torsdag delades det brittiska musikpriset Mercury Prize ut. Vinnarna av det prestigefulla priset blev det engelska rockbandet Wolf Alice, för deras andra studioalbum Visions Of A Life.

Wolf Alice, som albumdebuterade 2015, segrade över namn som Arctic Monkeys, Florence And The Machine och Noel Gallagher, som också var nominerade.

LÄS OCKSÅ: Efter hyllad debut – nu gör hon Sverige


Efter att ha vunnit priset sa Wolf Alices gitarrist och sångare Ellie Rowsell: ”Det betyder så mycket att få det här tillsammans med mina tre bästa vänner.” Bandet var också nominerade 2015 för sitt debutalbum My Love Is Cool, men då gick priset till Benjamin Clementine.

Efter att ha mottagit priset på Hammersmith Apollo i London, uppträde aftonens vinnare med låten ”Don’t Delete The Kisses”.

LÄS OCKSÅ: Slipknot med skrämmande nyhet


Juryn för Mercury Prize, som består av musiker, radiovärdar, musikproducenter, musikjournalister samt tidigare vinnare, motiverade valet av vinnare såhär:

”Från ett otroligt utbud av musik framstod Wolf Alice som vinnare på grund av deras förmåga att leverera ett album som lyckas kombinera det episka med det intima. Albumet är en resa med euforiska festival-anthems och stunder av diskret skönhet”.

Se Wolf Alice uppträdande med låten ”Don’t Delete The Kisses” på gårdagens Mercury Prize.


ANNONCE