Nyhet

Sparkades över telefon: "vill aldrig mer vara på en scen med dig"

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i år kom nyheten att gitarristen Lindsey Buckingham lämnat Fleetwood Mac. Anledningen skulle vara meningsskiljaktigheter kring en kommande turné. Buckingham ville vänta tills november 2019 – och påstods lägga för mycket tid på sitt soloprojekt, medan resten av bandet ville ge sig ut på vägarna med detsamma.

Nu har Lindsey Buckingham gett sin version av vad som egentligen hände. I en intervju med Rolling Stone berättar Buckingham att han fick ett telefonsamtal av Fleetwoods manager Irving Azoff, två dagar efter det att bandet uppträtt tillsammans.

LÄS OCKSÅ: Tackar för sig – efter åtta år


Stevie (Nicks) vill aldrig mer vara på en scen tillsammans med dig”, sa Azoff och tog upp en rad punkter sångerskan ”hade problem med”, bland annat hur han flinat under hennes tacktal och ett bråk om bandets introlåt (Rhiannon).

I intervjun säger Buckingham att bandet repat tillsammans i två dagar och att allt varit bra. Han säger också att det egentligen inte handlade om Rhiannon utan menade att han tyckte det var att undervärdera betydelsen av deras entré, och att han "lägger stor vikt vid om saker görs på rätt eller fel sätt". Han säger också att han kan ha flinat men att det då handlade om ett internt skämt.

LÄS OCKSÅ: Det här kan få Noel Gallagher att återförena Oasis


Buckingham berättar vidare att han först trodde telefonsamtalet handlade om att Nicks skulle lämna bandet och att han då mejlade bandets trummis Mick Fleetwood och sa att bandet kunde fortsätta utan henne, men fick inget svar. Buckingham ringde då upp bandets manager och sa: ”Det här känns konstigt. Ska Stevie lämna bandet eller har jag fått sparken?” Azoff svarade då att det var han som fått gå efter att Nicks gett bandet ett ultimatum och tvingat dem att välja mellan honom eller henne.

Förhållandet mellan Stevie Nicks och Lindsey Buckingham har varit aningen komplicerat ända sedan det före detta gifta parets skilsmässa, för drygt 40 år sedan.


LÄS OCKSÅ: Så hyllas Chris Cornell i hemstaden

ANNONCE