Nyhet

Pixies till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

– När bandet bildades i mitten av 80-talet för att slamra fram konstpunk var det nog ingen som kunde ana att de nu, 30 år senare, skulle räknas som ett av det sena 1900-talets allra viktigaste akter. Men så är det. Utan Pixies inget Nirvana, inget Blur, inget Weezer, kanske inte ens ett Radiohead.

Orden kommer från Luger, arrangören som nu har fixat så att vi återigen kan se Pixies på svensk mark. Och det med ett nytt album!


Under sin första inkarnation släppte Pixies en EP och fyra album där alla numera betraktas som mer eller mindre klassiker. Come On Pilgrim, Surfer Rosa, Doolittle, Bossanova och Trompe Le Monde är släpp som får alternative rock-fanatikern att dregla för fullt.

1993 splittrades bandet. Black Francis blev Frank Black och släppte soloskivor och Kim Deal startade The Breeders innan de återförenades vintern 2004.

gallery_large


2013 hoppade Kim Deal av igen och ersattes av Paz Lenchantin. 2014 släpptes albumet Indie Cindy, som samlade de EP:s gruppen gett ut sedan återföreningen och 2016 kom slutligen Pixies första album med nytt material sedan Trompe Le Monde 1991: Head Carrier.

Nu har de alltså ytterligare ett nytt album i görningen och en Sverigespelning inplanerad. Du ser dem på Cirkus i Stockholm 30 september. Biljettsläpp sker på fredag 5 april klockan 11:00 via luger.se

LÄS OCKSÅ: Tjejer hängdes ut i "Dead Girls"-video – nu bemöter bandet kritiken


ANNONCE