Nyhet

Pixies basist Paz Lenchantin lämnar bandet

För att ersätta Paz Lenchantin har Pixies rekryterat Emma Richardson, tidigare medlem i det brittiska rockbandet Band Of Skulls.

Paz Lenchantin blev medlem i Pixies år 2014 och ersatte basisten Kim Shattuck. Hon medverkade sedan på tre Pixies-album: Head Carrier från 2016, Beneath The Eyrie från 2019 och Doggerel från 2022.

"Lenchantin har lämnat bandet för att fokusera på sina egna projekt. Vi är tacksamma för Paz bidrag och önskar henne all lycka framöver", skriver bandet i ett uttalande.

I ett uttalande till Rolling Stone säger Lenchantin att hennes avgång är "lite av en överraskning för mig som för många andra. Men det verkar som att de har en solid plan utarbetad vilket i sin tur har fått mig att gå vidare till nya projekt som jag är spänd på."


För att ersätta Lenchantin har Pixies rekryterat Emma Richardson, tidigare medlem i det brittiska rockbandet Band Of Skulls. Richardson kommer att göra sin debut när Pixies börjar sin turné 2024 i Dublin, Irland den 8 mars.

Pixies har en omfattande turné planerad under 2024. Förutom deras tidiga vårturné i Storbritannien och Europa kommer de att påbörja en gemensam turné med Modest Mouse i Nordamerika i slutet av maj, och de kommer att öppna för Pearl Jam i Australien i november.

LÄS OCKSÅ: VÄRLDENS BÄSTA LÅT: En surrealistisk men verklig historia


ANNONCE