Nyhet

Kite släpper ny episk låt

GAFFA.se – allt om musik

Vissa suktar efter biljetter till Kites kommande Kungliga Operan-spelningar. Andra vill att "Kites ska stoppas". Den här syntduon väcker uppenbarligen fortfarande stora och starka känslor och nu skickar de ut en singel lagom till helgens konsertbravader.

Tranås/Stenslanda är en episk och sakta makande historia, helt utan refräng, men desto mer tyngd. Allt är som sig bör.

De kommande Kite-spelningarna – där också musiker ur Kungliga Hovkapellet medverkar – blir det mest spektakulära Kite gjort sedan de omtalade konserterna på Cosmonova hösten 2015, enligt ett pressmeddelande.
 
För att ge låtarna en ny inramning har sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson, vars verk framförts av bland annat Tokyo Symphony Orchestra, Norrköpings Symfoniorkester och Sinfonietta Riga. De har också tagit hjälp av kompositören Jukka Rintamäki, medlem i gruppen Silverbullit och har gjort soundtracket till TV-spelen Battlefield 3, Battlefield 4 och även skrivit musiken till ett stort antal scenkonstverk i USA och Europa.
 
– Vi vill inte att det ska låta som det brukar göra när rockband samarbetar med klassiska orkestrar, säger Nicklas Stenemo och fortsätter:
 
– Mardrömmen vore att det blev som när Metallica backades upp av en symfoniorkester som försökte spela lika högt som bandet och allt blev en enda röra. I vissa partier ska vi förstås ha stråkar men vi tänker inte använda orkestern maximalt bara för att vi kan det.
 
Kite har ofta hyllats för sitt visuella nytänkande. Den här gången är det visuella signerat konstnären och filmaren Andreas Nilsson, mest känd för sitt arbete med The Knife, 2Chainz feat Kanye West, MGMT, Röyksopp och Dizzee Rascal. Han har också gjort reklam som Volvos "Epic split" där Jean-Claude van Damme går ner i spagat mellan två lastbilar, av branschtidningen Resumé utsedd till den bästa svenska reklamfilmen någonsin.
ANNONCE