Nyhet

Ny coronaskeptisk singel från Eric Clapton

GAFFA.se – allt om musik

Han har hyllats som en av musikhistoriens största gitarrister och skapade rockhistoria på 1960- och 70-talen, först med trion Cream och sedan med en rad starka soloskivor – från 461 Ocean Boulevard till Slowhand.

De senaste åren har dock Clapton uppmärksammats främst på grund av sina kontroversiella åsikter om myndigheternas hantering av pandemin, inklusive en starkt kritisk hållning till vaccinet mot den fruktade sjukdomen.

Clapton blev själv sjuk av vaccinet – en upplevelse som han nyligen berättade om i en intervju med den (lika vaccinskeptiske) italienska arkitekten Robin Monotti. Nu har de två tillsammans skrivit en ny låt, som fått titeln Heart Of A Child och släpps på julafton, fredagen den 24 december.

Det framgår av Claptons Instagram-profil. Tidningen Rolling Stone har fått tag i ett textstycke från den nya låten och citerar: "We lost the love of a man / I was proud to know / They locked you down boy / Made you grieve alone / Turn off the TV / Throw your phone away / Don’t you remember / What your daddy used to say.”

Heart Of A Child är den tredje singeln, där Clapton tar upp den aktuella pandemin och är mycket skeptisk till myndigheternas hantering av den. 2020 kom Stand And Deliver - tillsammans med Van Morrison - och tidigare i år släppte veteranen en låt med den talande titeln This Has Got To Stop.

Flera kollegor har tagit avstånd från Claptons ståndpunkt – däribland Queen-gitarristen Brian May och den amerikanske bluesgitarristen Robert Cray, som drog sig ur en turné med Clapton på grund av texten till Stand And Deliver.LÄS OCKSÅ: Brian May håller inte med Eric Clapton – kallar antivaxxare galna

ANNONCE