Nyhet

Rihanna på väg med ny och "helt annorlunda" musik

GAFFA.se – allt om musik

Det har gått ett antal år sedan Rihannas senaste album, men nu ryktas det om att musikerns efterlängtade nionde studioalbum kommer att se dagens ljus inom en snar framtid. Den nya musiken ska också vara "helt annorlunda" från Rihannas tidigare släpp, det skriver NME.

"Snart snart snart", var svaret från sångerskan när hon blev tillfrågad av paparazzifotografer på väg ut ur en taxi om det var ny musik på gång.

Artisten släppte senast albumet Anti 2016, som fick ett fint mottagande med fyra av sex stjärnor av GAFFAs recensent. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

I en intervju med Associated Press i september sa Rihanna följande om sin nya musik:

– Du förväntar dig inte vad du kommer att höra, tänk bara på det. Vad du än vet om Rihanna så kommer det inte att vara det du kommer höra. Jag experimenterar verkligen och musik är som mode, det ska finnas plats för att leka, jag ska kunna gå med precis de kläder jag vill och behandla musik på samma sätt. Så jag har roligt och [musiken] kommer att bli helt annorlunda.

Rihanna släppte sitt debutalbum Music Of The Sun 2005 och har nyligen återutgivit alla sina åtta studioalbum i begränsade vinylupplagor som en del av "Rih-issue"-serien. Artisten har även utsetts till en nationalhjälte i samband med att hennes hemland Barbados blev republik den 30 november.

Rihanna har också skänkt pengar till länder som har drabbats särskilt hårt av coronakrisen, precis som hon har donerat personlig hygienutrustning till invånare i New York.

Lyssna på hennes senaste album från 2016, Anti, här:LÄS OCKSÅ: Cardi B blir anställd av Playboy

ANNONCE