Nyhet

Drake och Kanye West ger stödkonsert – vill att morddömd friges

GAFFA.se – allt om musik

Drake och Kanye West (som numera går under namnet Ye) har länge haft en beef, men de två rapparna har nu begravt stridsyxan efter att Ye med en ursäkt bjudit in Drake som den andra huvudakten till stödkonserten Free Larry Hoover i Los Angeles 9 december. Det skriver Pitchfork.

Larry Hoover är mannen som de två vill skapa medvetenhet kring och att han i slutändan ska friges. Enligt evenemangets hemsida kommer en historisk konsert att äga rum i L.A. Colosseum i december. Syftet är att medvetenhet och stödet kommer att ökas för Hoover samt att de vill upplysa om orsaken till fängelsedomen samt straffmätningsreformen.

Gangster Disciples medgrundare Larry Hoover befanns skyldig för mord, utpressning, penningtvätt och andra anklagelser redan 1997 och avtjänar för närvarande sex livstidsstraff. Han har sedan dess avsagt sig sin samhörighet med gatugänget från Chicago.

– Jag tror att den här händelsen inte bara kommer att öka medvetenheten om vår sak, utan bevisa för människor överallt hur mycket mer vi kan åstadkomma när vi lägger vår stolthet åt sidan och förenar oss, sa Ye, i ett pressmeddelande, citerat i Pitchfork.

Både Ye och Hoovers familj menar på att Hoover har förändrats under sin fängelsetid och nu har avtjänat tillräckligt av det 200-åriga straffet. Redan 2018 bad Ye till och med Donald Trump att benåda den nu 70-årige Hoover. Även på hans senaste album Donda uttrycker Ye en önskan om att få fången frigiven. I låtarna Jesus Lord och Jesus Lord, Pt. 2 kan du höra en inspelning av Hoovers son, Larry Hoover Jr., som berättar om bristerna i det amerikanska rättssystemet och hur fängslandet av fadern har påverkat hela familjen.

Enligt Newsone uppmanar Hoovers familj nu Colorados ADX Florence Prison, där Hoover avtjänar sitt straff, att släppa den tidigare Gangster Disciples-ledaren, med hänvisning till att han har avtjänat tillräckligt med tid för sina brott.

LÄS OCKSÅ: Kanye West fördömer #MeToo-rörelsen: "Makthungriga galningar"

ANNONCE