Nyhet

Franz Ferdinand gör bokslut och ger konsert i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

När Franz Ferdinands numera ikoniska låt Take Me Out började spelas 2004 var det tydligt att ett nytt kapitel i rockhistorien hade påbörjats. Skottarna hade nämligen redan från starten en tydlig vision: att ersätta den maskulina rockens stelbenthet med något sofistikerat och dansant. Med sin säregna mix av smart konstskolerock, dansmusik och dub kom Franz Ferdinand att bli en av frontfigurerna i 00 och 10-talets indierock och därmed påminna världen att det går alldeles utmärkt att göra gitarrmusik som får en att tänka, gråta såväl som dansa.

När Franz Ferdinands självbetitlade debut släpptes 2004 blev det uppmärksammat. Bandet har sedan dess släppt flertalet album där de på sitt senaste studioalbum Ascending från 2018 utforskade ett mer elektroniskt sound. 

Nu har det blivit dags för bandet att göra ett bokslut och släppa en greatest hits-skiva vid namn Hits To The Head. Detta firas med turné och en spelning på Cirkus i Stockholm den 11 april.

Biljettsläpp fredag 12 november klockan 10.00 via Luger.se.

Nedan kan du lyssna på Billy Goodbye, en nyskriven låt på Hits To The Head:LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Som ett The Strokes för 2020-talet


ANNONCE