Nyhet

AC/DC försökte värva Iggy Pop: "Jag var inte vad de behövde"

"Jag lyssnade på deras skiva. Jag tänkte, jag passar inte in där."

Den legendariske rockikonen Iggy Pop berättar för The New York Times att han erbjöds en plats i AC/DC för flera decennier sedan, men såg det som utanför sin kompetens.

– De hade en manager för många år sedan, när jag inte hade reformerat The Stooges, och jag hade inte flyttat till England, berättar han om det australiensiska bandet och fortsätter:

– Och den här killen sa: "Är du intresserad av att gå med i AC/DC?" De letade efter en sångare. Jag lyssnade på deras skiva. Jag tänkte, jag passar inte in där. Jag var inte, som "Usch, jag gillar dem inte". Den var ganska välgjord. De gör ett noggrant arbete, men jag är inte vad de behövde.


LÄS OCKSÅ: "Iggy Pop 75 år – här är tio sjuka händelser från hans karriär"

Iggy Pop minns även ett möte med den avlidne AC/DC-sångaren Bon Scott:

– Jag hade ett underbart möte med Bon någonstans, och vi var både fulla och höga. Jag ser bilder ibland. Jag går, jag kommer inte ihåg, men det är jag med Bon. Jag älskade det han gjorde.


Pop släpper sitt 19:e soloalbum, Every Loser, den 6 januari. Skivan innehåller bidrag från en mängd stora namn, inklusive Guns N’ Roses Duff McKagan och Red Hot Chilli Peppers trummis Chad Smith. Den bortgångne Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins, som gick bort i mars, bidrog också till skivan.

LÄS OCKSÅ: "Iggy Pop släpper ny singel från kommande album"

ANNONCE